érdemes kilátogatni

2019.08.02. 16:00

Világsztárokat vonultat fel a Paloznaki Jazzpiknik

Idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Homola pincészet a Balaton északi partján a Paloznaki Jazzpikniket.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Csütörtökön megkezdődött a Paloznaki Jazzpiknik a meseszép Balaton-parti kistelepülésen. A 400-500 fő lakosú község abban a szerencsés helyzetben van, hogy elhelyezkedésében tökéletes terepet biztosít ennek a zenei és gasztronómiai, sokszínű fesztiválnak. Csopakról akár gyalogosan is átsétálhatunk, a településen belül elhelyezett színpadok között sétálva pedig tágas terek, széles utak, és gyönyörű panoráma tárulhat az ide látogatók elé.

A fesztivál első nagyszínpados fellépője természetesen a Peet Project volt, hiszen a 2019-es Paloznaki Jazzpiknik hivatalos fesztiválhimnusza, az On My Way az ő szerzeményük. Az összegyűlt fesztiváltömeg természetesen a nagyszínpad előtt közösen énekelte az erős lírikus vonásokkal fűszerezett dalt, bár a klipben látható táncmozdulatok már kifogtak rajtuk, ennek ellenére a jazzes, popos banda szuper hangulatot varázsolt a sztárfellépők előadása előtt.

A Peet Projectet követően rögtön világsztárokat köszönthettünk ugyanis az aprócska település hatalmas színpadán, a Homola nagyszínpadon a The Jacksons lépett fel. 2018-ban ünnepelte a The Jacksons az 50. születésnapját, mint a világ zenetörténelmének egyik legsikeresebb és legmeghatározóbb formációja. Már a kezdetekben slágereikkel egymás után vezették a Billboard listát, mint például az „ABC”, az „I’ll be there”, a „Never can say goodbye”. Sikerük évtizedeken át töretlen maradt, Michael Jackson kilépése után is. Csillagot szereztek a hollywoodi Walk of Fame-en, felkerültek a Rock and Roll Hall of Fame falára és BMI Icon díjjal is honorálták őket. A gyerekként megismert Jackson testvérek már közel a hetvenhez is fiatalokat megszégyenítő energikussággal mozogtak a színpadon, kommunikáltak a közönséggel és énekelték slágereiket, melyeket korosztálytól függetlenül mindenki ismert a Paloznaki Jazzpiknik látogatói közül. Az előadás alatt Michael Jackson-imitátorok is felbukkantak a vendégek között, a színpadon és a kivetítőn pedig végig érezhető volt az elhunyt világsztárra, testvérre való emlékezés.

A szombati és egyben utolsó napon is érdemes lesz kilátogatni Paloznakra, hiszen a finom borok, gourmet ételek mellett négy színpadon 13 koncert várja a látogatókat, köztük a szintén világhírű Rick Astley, akibe a nyolcvanas években nők milliói voltak szerelmesek. A jóképű sztár szombaton megcsillogtatja sármját, és souldallamokkal csavarja el a Paloznaki Jazzpikniken a nők fejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában