"elmondhatjuk a véleményünket mindenről"

2019.09.30. 07:00

Sztárfellépők adtak Szabadságkoncertet Herenden

A 30 éve szabadon Emlékbizottság a rendszerváltás harmincadik évfordulójára meghirdetett emlékév keretében Szabadságkoncert elnevezéssel pályázatot hirdetett. A herendi önkormányzat sikeresen pályázott és a Pesovár Ernő Művelődési Központtal karöltve többgenerációs könnyűzenei koncertet szervezett.

Molnár Sándor

Vastag Csaba legújabb videóklipjének elkészítéséhez kapott támogatást

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szombat esti Szabadságkoncert első fellépője Zoltán Erika volt. A tízszer az év énekesnőjének is megválasztott sztár a rendszerváltás kapcsán elmondta, hogy 30 évvel ezelőtt még nagyon-nagyon fiatal volt és az egy izgalmas időszak volt számára. Megélhette azt, hogy igazi, keleti szocialista országból egyszer csak belecsöppentünk a demokráciába, a nagy szabadságba, ahol minden szabad volt – emlékezett vissza a népszerű énekesnő, aki Herenden olyan slágereket énekelt, mint a Madonna, a Casanova, a Túl szexi lány, vagy a Szerelemre születtem.

Vastag Csaba idén már másodszor lépett fel Herenden, de ezúttal nagyzenekari koncertet adott Fotó: Pesthy Márton/Napló

Koncertje után Jánszky Lajos László polgármester idézte fel a harminc esztendővel ezelőtti eseményeket. Herend polgármestere azt üzente a fiataloknak, hogy őrizzék meg ezt a demokráciát, mert nagyon jó olyan társadalomban élni, ahol elmondhatjuk a véleményünket mindenről, oda mehetünk ahová csak akarunk, tehát szabadon élhetünk. Az ifjabbak nagy örömére fellépett még az X-Faktor egyik győztese, az Usnk-Live Act is. A két fiatal zenész igazi show-val készült és táncosokkal léptek a herendi közönség elé.

A Szabadságkoncert harmadik fellépőjét régi jó barátja, Ovádi Péter országgyűlési képviselő konferálta fel. Vastag Csaba idén már másodszor érkezett a városba a herendi hölgyek nagy örömére. A korábbi akusztikus fellépésével szemben, most interaktív, nagyzenekaros koncertet adott. A legismertebb régi dalai mellett elhangzottak új szerzemények is a porcelánmanufaktúra parkolójában felállított sátorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában