változatos alkotások várják a közönséget

2019.11.04. 20:00

15. Pannonfíling: Újra itt a rövid filmek hosszú napja

Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, ahol hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit mutatják be.

Horváth Virág

Fotó: Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

A VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával megvalósuló ingyenes rendezvényt idén is a veszprémi Expresszó Klubban tartják meg november 9-én, szombaton délelőtt 10 órától egészen estig.

- Nagyon örülünk neki, hogy a fesztivál továbbra is népszerű a hazai filmesek körében, hiszen idén is rengeteg nevezés érkezett – tudtuk meg Dósay Norberttől és Németh Csabától, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezőitől.

Elmondták, az előzsűrizés során ötvennél is több nevezés közül választották ki a versenyprogram 29 rövidfilmjét. Idén is változatos alkotások várják a közönséget a Pannonfílingen, legyen az akár krimi, szatirikus kisjátékfilm, disztópikus sci-fi, vagy dokumentum- és riportfilm.

Részlet Fazekas Gyöngyi, Magyari Zsolt A narancs útlevél című filmjéből Fotó: Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

Érdemes akár a program közben is megérkezni, hiszen a vetítési blokkokat szünetekkel és beszélgetésekkel szakítják meg, így könnyedén becsatlakozhatunk a találkozó programjába.

A 15. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó zsűrijének tagjai: Can Togay (filmrendező, forgatókönyvíró, színész), Palóczi Zita (forgatókönyvíró), Vranik Roland (filmrendező, forgatókönyvíró).

A szakmai zsűri a három legjobb rövidfilm odaítéléséről dönt, és a közönség is szavazhat a kedvencére. Emellett egy különdíjat is kiosztanak a fesztiválon. Az utóbbi években hol a legviccesebb, a legromantikusabb, a legfélelmetesebb alkotást, vagy a legjobb portréfilmet jutalmazták.

Részlet Bujdosó Flóra Ígérem című filmjéből Fotó: Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

- A 2019-es különdíjunk a PannonFuture névre hallgat, amelyet azok a filmek nyerhetik el, amelyek valamilyen módon a jövőről szólnak. Lehet a közeli, vagy a távoli jövő a középpontban, boncolgathat társadalmi kérdéseket, vagy egyéni sorsokat, lehet sci-fi, kisjátékfilm, dokumentumfilm, vagy akár 'coming of age'-film is – részletezték a főszervezők, Dósay Norbert és Németh Csaba.

Az egész napos program során a zsűri segítségével az alkotók azonnali visszacsatolást kaphatnak alkotásaikról, valamint a műhely-beszélgetések alkalmával a közönség is bepillantást nyerhet a filmkészítés kulisszái mögé.

Borítóképünkön részlet Gyimesi Anna A közellátás vizsgálata című filmjéből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában