Interaktív kiállítások, turisztikai attrakciók

2019.12.02. 07:00

Izgalmas fejlesztések elé néz Sümeg

Izgalmas és tapasztalatszerzésben gazdag időszak következik a fejlesztési-közművelődési-múzeumi szakemberek számára hamarosan. A város muzeális kiállítóhelyeinek fejlesztései, a Kisfaludy Emlékház és Ramassetter-ház projektjei ugyanis az interaktív eszközfejlesztési szakaszba léptek.

Tóth B. Zsuzsa

Látogatók a megújuló Ramassetter-házban. Az épület többek között kiállításoknak és a Tourinform irodájának ad majd helyet Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Kisfaludy Emlékház egy sikeres Kubinyi Ágoston és Leader Közösségi pályázat segítségével újabb eszközökkel gazdagodik, amelyeket jövőre már használhatnak a látogatók.

Látogatók a megújuló Ramassetter-házban. Az épület többek között kiállításoknak és a Tourinform irodájának ad majd helyet Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A múzeumi eszközök hozzájárulnak a költő tárgyi és szellemi örökségének széles körű, érdekes, a fiatalok számára is könnyen befogadható bemutatásához. LCD televíziók, múzeumi terminál és modern installációk, a meglévő tárgyak új kontextusba helyezése, újragondolása, Kisfaludy utazásainak, verseinek, szerelmeinek felidézése, mind a részét képezik annak a komplex állandó kiállítási tervnek, amelyet a jövőben szeretnének megvalósítani Sümegen lépésről lépésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában