Interaktivitással a múzeumbarát generációkért

2019.12.12. 07:00

Kék advent lovakkal, színpadi előadásokkal, Mikulással hangolódhattak Pápán az adventre

Változatos ünnepváró programokkal, lovas tematikával hangolódhattak együtt a Kék advent elnevezésű rendezvényen a családok.

Laskovics Márió

A Kékfestő Múzeum szokásos adventi családi rendezvényén változatos programokat kínált múlt vasárnap. A Kék Advent megnyitó ünnepségén Nagy-L. István igazgató köszöntötte a vendégeket, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő felidézte, az egyre nyitottabb múzeum ötödik éve tárja ki kapuit, közösségi programokat szervezve a karácsonyi készülődés idején.

A Kék Advent megnyitó ünnepségén Nagy-L. István igazgató, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Balra az Erkel iskola kórusa
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Egy múzeum a gyermekek számára sok tekintetben érdektelen, unalmas lehet, de az interaktivitás révén, bevonásukkal legközelebb szívesebben térnek be – tette hozzá, s gratulált a szervezéshez.

Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nem zenei tagozatos diákjaiból álló kórus adott szívhez szóló karácsonyi műsort, Mészárosné Varga Veronika énektanár vezetésével
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Unger Tamás alpolgármester szólt az adventi koszorú a hit, a remény, a szeretet és a béke jelképeként gyújtandó gyertyáiról. Mint mondta, a múzeum helyesen teszi, hogy bekapcsolódik az adventi időszakba, megmutatva tevékenységét, valamint a kínált programok által segíti, bővíti a várakozás lehetőségeit.

A Megafon Zenei Egyesület fiataljai hazai és külföldi karácsonyi dalokkal szórakoztatta a megjelenteket. Jobbra Klesitz-Horváth Kinga művészeti vezető
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az udvaron az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nem zenei tagozatos diákjaiból álló kórus adott szívhez szóló karácsonyi műsort, Mészárosné Varga Veronika énektanár vezetésével. A múzeum korábbi munkatársa elmondta, a Kaláka együttes 1980-as évekbeli karácsonyi hangversenyéből adtak verses-zenés ízelítőt. A csoportnak közös célként kell a megmérettetés, a fellépések, így örömmel készülnek magyar és világzenével.

A mesesarokban a lovak háziasításáról, szerepéről hallhattak a gyerekek
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Megafon Zenei Egyesület fiataljai hazai és külföldi karácsonyi dalokkal szórakoztatták a megjelenteket. Klesitz-Horváth Kinga művészeti vezető kiemelte, sikeres év van a hátuk mögött, sok előadással és díjakkal.

A múzeum és a Szarvaskör Egyesület kézműves játszóházában egyebek mellett ló alakú karácsonyfadíszt készíthettek az érdeklődők
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A foglalkoztatóban lófigurás minikiállítás volt látható, a gyerekek a mesesarokban hallhattak a lovak háziasításáról, szerepéről, valamint a múzeum és a Szarvaskör Egyesület szervezte kézműves játszóházban egyebek mellett ló alakú karácsonyfadíszt készíthettek. A családok játékos nyomozáson vehettek részt, illetve a szabadulószoba is díjmentesen állt rendelkezésre. A Szó és Kép Színpad előadását követően a Mikulás is megérkezett a Kékfestő Múzeumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában