Él és virul az operett

2020.01.22. 11:00

Örökzöld slágerek, magával ragadó álomvilág az ajkai gálán

Újévi operettgálával okozott felejthetetlen perceket az ajkaiaknak az Orfeum Vándorszínpad társulata, meglepetésművészekkel kiegészülve. Tapsvihar szólt Oszvald Marikának, Kalocsai Zsuzsának, Birinyi Mónikának, Csere Lászlónak, Bálint Csabának és a társulat tánckarának a művelődési központ színháztermében.

Borsos Renáta

Oszvald Marika és Csere László a Ringó vállú csengeri violám című dalt adja elő

Fotó: Györkös József

A hazánkban és külföldön is elismert Orfeum Vándorszínpad megálmodója és a társulat motorja Bálint Csaba előadóművész, énekes. A teno­rista úgy érezte: az operett időtlen műfaj, így a 21. században is abszolút van létjogosultsága. A társulat az értékőrzés szellemében, a tradicionális operettjátszást megtartó, mégis a megújulás jegyeit magán viselő operettműsoraival már több mint tíz esztendeje megörvendezteti közönségét.

Az ajkai nézőknek korábban volt már alkalmuk a vándorszínpad előadásában hallani örök érvényű harmó­niákat. Repertoárjuk rendszerint operett, opera, musical, sanzon-kuplé, valamint közkedvelt és ismert magyar nótákból áll. A művészek az ajkai újévi gálára a legnagyobb zeneszerzők műveiből válogattak. A régi pesti vigadó hangulatát idéző díszletek között, bámulatos jelmezekben, a sajátos zenei műfaj jegyeihez szervesen igazodó színészi játékkal, örökzöld slágerekkel léptek színpadra. A műfaj könnyed eleganciáját olykor a humorral vegyítve adtak elő többek között Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Fényes Szabolcs, Huszka Jenő szerzeményeit. A műsorban helyet kaptak olyan ismert musicalekből előadott duettek is, mint például a Valahol Európában Nézz rám című dala és az Anna Kareninában hallható nagyívű duett, a Miért.

Oszvald Marika és Csere László a Ringó vállú csengeri violám című dalt adja elő
Fotó: Györkös József

Percekig zúgó tapsviharból, hangos nevetésből nem volt hiány az est folyamán. Királynői kisugárzásával Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas művésznő és a fiatalokat is meghazudtoló életenergiával, vibráló megjelenésével Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-­díjas operetténekes azonnal elnyerte a publikum szívét. Az est férfi nézőit előadásmódjával a szubrett Birinyi Mónika bűvölte el. A női szimpátiát azonnal kiváltó Bálint Csaba hangjával és humoros jeleneteiben nyújtott emlékezetes színészi alakításával hatott. A szintén Jászai Mari-díjas Csere László orgánuma és tánctudása pedig egyenesen magával ragadta a nagyérdeműt. Az előadást a nézők végül vastapssal honorálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában