Évfolyamonként, tantárgyanként gyakorolhatnak a diákok az Okos dobozon

A szülők otthoni munkavégzését enyhítheti egy jól működő digitális platform, amin a diákok önállóan tanulhatnak. Az Oktatási Hivatal által ajánlott Okos Dobozt naponta több mint százezer iskolás és tanár használja. A rendszer azonban nem bírja a járványhelyzet miatt megnövekedett forgalmat, így az oldal pénzadományokat vár az informatikai fejlesztéshez.

Laskovics Márió

Az Okos dobozon grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid oktató videókkal tanulhatnak az általános iskolás gyerekek

Forrás: Okos doboz

A koronavírus új kihívásaként sok szülő dolgozik úgy otthonról, hogy mellette iskoláskorú gyermeke távoktatását is egyengeti. A megfelelő munkaeszközök és a kellő sávszélesség mellett a nyugodt légkör szintén elengedhetetlen a hatékony házi munkavégzéshez. A digitális oktatás során nagyobb teret kap az önálló tananyag-feldolgozás, így több elmélyülést igényelhet az anyag elsajátítása, az interaktív ellenőrzés szerepe pedig felértékelődik. A diákok egyéni tanulását, haladását segítik az olyan digitálisan elérhető tananyagok és különböző oktatási platformok, mint az Okos doboz.

Az Oktatási Hivatal által is ajánlott Okos doboz egy digitális feladattár, mely grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid oktató videókkal segíti az általános iskolás gyerekeket az ismeretek elsajátításában, azok gyakorlásában és képességeik fejlesztésében. A feladatok és tudáspróbák évfolyamonként, tantárgyanként találhatók meg. A feladatmegoldásra azonnali visszajelzés érkezik, a rendszer megmutatja a megoldást és az esetleges hibákat. A több mint 700 ezer általános iskolás egynegyede gyarapítja tudását az oldal segítségével, a nagyságrendileg 20 ezer Okos dobozt használó pedagógus közül pedig sokan még házi feladatot is innen adnak, tudtuk meg.

Az Okos dobozon grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid oktató videókkal tanulhatnak az általános iskolás gyerekek

A honlapon beszámolnak róla, hogy a forgalom március 16. óta a tízszeresére nőtt, a napi látogatók száma folyamatosan emelkedik. A jelenlegi informatikai rendszer nem bírja ezt a terhelést. A magasabb sebességhez sürgős számítástechnikai kapacitásbővítésre van szükség, ezért az üzemeltetést támogató Okos doboz Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány pénzadományokat vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában