A szép, a szende és a szeleburdi

2020.05.15. 07:00

Megkezdődtek a Pannon Várszínház élő próbái

A többhetes kihagyás után végre személyesen is találkozhattak a Pannon Várszínház művészei, szerdán meg is kezdődtek A szép, a szende és a szeleburdi próbái.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Süle Zsolt és Vándorfi László A szép, a szende és a szeleburdi című zenés mesejátékának próbái kezdődtek meg, egyelőre kis létszámban, Süle Zsolt stúdiójában a héten.

A történet olyan fontos kérdéseket vet fel például, hogy azok vagyunk-e valójában, akiknek látszunk? És milyenek szeretnénk lenni? A darabban Béla, az egybalkezes varázsló (Szelle Dávid) segítségével válaszokat kaphatunk kérdéseinkre, hiszen varázserejével megcseréli szereplőinket, hogy egymás bőrébe bújhassanak. Ráadásul Vitriol, az önkéntes nagymama (Oravecz Edit) felfokozott jó szándékával tovább bonyolítja a helyzetet. A szép (Kárpáti Barbara), a szende (Egri Zsófia) és a szeleburdi (Holczer Réka) szereplésével egy igazán elgondolkodtató és szerethető történet fog kibontakozni.

Ennek a darabnak az énekes próbáját kezdte meg a Pannon Várszínház Süle Zsolt, a darab zeneszerzőjének segítségével. – Már dolgoztunk korábban együtt a Csinibabában Vándorfi Lászlóval. Ez a mesejáték most abban más, hogy ezt ő is írta, én csak a zenét és a dalok szövegét szereztem. Amikor felkért erre a munkára, azonnal igent mondtam. A mese egyébként tele van nagyon jó poénokkal, de korábban nem írtam még színdarabhoz dalszöveget. Nagyon élvezetes és érdekes munka volt, magam elé képzeltem a színészeket, és rájuk írtam a dalokat és szövegeket – mondta el Süle Zsolt.

Kárpáti Barbara, a darab szereplője elmondta, számára is nehéz volt az elmúlt két hónap, sok hullámvölgyet megélt a kényszerszünet alatt. – Sokszor volt, hogy sírtam is, hiszen nem dolgozhattam, nem találkozhattam a kollégáimmal, nem játszhattam. Most, hogy újra próbálhatunk, úgy érzem, mintha semmi nem történt volna, ott folytatjuk a munkát, ahol abbahagytuk. Őszintén, nagyon hiányzott már – tette hozzá a színésznő.

Magyar János, a darab rendezőasszisztense szerint sokat tanulhatunk a darab mondanivalójából. – Én hangosan felnevettem, amikor olvastam a szövegkönyvet, nagyon szórakoztató a darab, de közben elgondolkodtató és tanulságos is lesz.

A darab a fiataloktól a felnőttekig mindenkinek élvezetes lehet, hiszen minden korosztályban helyénvalók a darab által problematizált témakörök, miközben mindezt könnyed, humoros, zenés formába csomagolta a színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában