munkával teli évadon vannak túl

2020.05.21. 17:30

Szelle Dávid és a Hair lett a veszprémiek kedvence

A Pannon Várszínház bérletes nézői a hagyományokhoz híven megválasztották a 2019/20-as évad legnépszerűbb színészét és előadását.

Horváth Virág

A Hair és Szelle Dávid lett az évad kedvence

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az évad legkedveltebb előadása a Hair lett, szorosan követte a Hamlet, illetve Az élet csodaszép. Az idei közönség-díjat a színészek közül Szelle Dávid nyerte el.

A Hair című musical bemutatóját követően elkönyvelhette az abszolút közönségsikert. A világhírű musicalt Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával mutatták be tavaly nyáron. A teltházas előbemutatón a nézők percekig állva tapsoltak, a lelkesedés pedig egy percig sem enyhült, így megérdemelten zsebelte be a közönség-díjat.

A Hair és Szelle Dávid lett az évad kedvence
Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagyszerű egybeesés, hogy a közönség által legjobbnak ítélt három darab mindegyikében kiemelten fontos szerepe volt az idei évad közönség-díjas színészének, Szelle Dávidnak, tudniillik a Hairben a „fiú” szerepét játszotta, a Hamletben a fiatal Hamletet, Az élet csodaszépben pedig rendezőként és főszereplőként is jelen volt.

Szelle Dávid elmondta, megtisztelőnek érzi a közönség szeretetét, és már nagyon várja, hogy ismét találkozhassanak egymással a színházban. – Nagyon jól esik a közönség bizalma. A társulat egy nagyon erős, tartalmas, munkával teli évadon van túl, és a kollégáim, barátaim nélkül nem kaphattam volna meg ezt az elismerést, így a közönségünk mellett nekik is hálával tartozom. A színház egy nagyon erős társasjáték, és úgy gondolom, ha a kollégák körülöttem nem teljesítettek volna ilyen magas szinten, akkor én sem tudtam volna most a dobogó legfelső fokára kerülni.

Szelle Dávid a fiatal Hamlet szerepében
Fotó: Penovác Károly/Napló

A fiatal színész hozzátette, rosszul élte meg az elmúlt hónapok bezártságát. – A mi szakmánk különlegessége, hogy folyamatos visszajelzést kapsz a közönségtől, és ezt egyik pillanatról a másikra elvágták. Úgy éreztem, hogy kilökődtem az űrbe, a légüres térbe, a semmibe.

A Pannon Várszínház új darabjának próbái már megkezdődtek. A szép, a szende és a szeleburdi című mesejátékben Szelle Dávid a kétbalkezes varázslóként tűnik majd fel ismét a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában