pótolják a díszbemutatót

2020.05.13. 07:00

Veszprémi alkotás is szerepel a nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában

A játékfilm egy veszprémi kötődésű történelmi személy, a fiatalon elhunyt Bódi Mária Magdolna életét idézi meg.

veol.hu

Magdolnát Nagy Katica és Buvári Villő alakítja

Forrás: SzeretFilm Stúdió

A Magdolna című játékfilm versenybe került a szeptember 8-12-ig megrendezésre kerülő Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon, így Szegeden lesz a film nyilvános premierje, a készítők ugyanakkor remélik, hogy szintén szeptemberben pótolhatják a veszprémi díszbemutatót, amit a márciusi leállások miatt kellett elhalasztaniuk.

A független magyar játékfilm az 1945-ben, 23 éves korában vértanúhalált halt Bódi Mária Magdolnának állít emléket, akinek boldoggáavatási pere folyamatban van a Vatikánban. Eredetileg március 23-án, Magdolna halálának 75. évfordulóján lett volna a film bemutatója Veszprémben, a támogatók, alkotók és a filmben résztvevők körében.

Magdolnát Nagy Katica és Buvári Villő alakítja
Fotó: SzeretFilm Stúdió

A filmet az alkotók nevezni szeretnék a Vatikánban novemberben megrendezésre kerülő filmfesztiválra is, és a Veszprémi Érsekséggel közös céljuk, hogy a film egy díszkiadásával megajándékozzák Ferenc pápát. A Magdolna című film a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók koprodukciójában, a Veszprémi Érsekség, Veszprém Város és a Balaton-felvidék településeinek támogatásával készült, együttműködésben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában