kiállítás közkedvelt építőjátékokból

2020.10.16. 21:34

Kalózok az óvodában

A Balaton–Bakony Kocka Klub tagjainak gyűjteményéből nyílt időszaki kiállítás a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében. A tárlat anyaga időről időre cserélődik.

Kelemen Gábor

Búzás Panni, Magasházi Márk és Svéd Benett,aHarangvirág csoport tagjai örömmel nézik újra és újra a kiállítást, mindegyiküknek megvan a kedvenc hajója

Fotó: Kelemen Gábor

Alig lehet visszaterelni a gyer­kőcöket a kiállításnak helyet adó üveges kerengőtől a csoportszobákba. Bekukkantanak a kockákból felépített kalózbirodalomba, mutatják, hogy melyik a kedvenc hajójuk, és mindig felfedeznek valami újdonságot a terepasztalon.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde nem először szerez örömet a gyerekeknek kiállítás rendezésével. Babák, mackók is voltak már a vendégei a nevelési intézménynek, előfordult, hogy retró játékokból nyílt tárlat. Ezúttal a Balaton–Bakony Kocka Klubot invitálták meg, amely szívesen tett eleget a felkérésnek, elsőként a kalózos témát jelenítették meg.

– Reméltük, hogy a meglepetés ereje is növeli kicsit az élményt a gyermekek számára, ezért a kiállítást letakart ablakok mögött, titokban építettük. Sajnos nem látjuk a mosolyukat és a lelkesedésüket, pedig ez fontos lenne nekünk. A dolgozók és az emlékkönyv segítségével kapunk visszajelzést – mondta el érdeklődésünkre Pallagi László klubtag, a tárlat egyik rendezője. Hozzátette azt is, egyedi eset, hogy óvodában állítják ki az alkotásaikat, amiben sokat segített, hogy a zirci óvoda megfelelő kiállítási területtel rendelkezik.

Búzás Panni, Magasházi Márk és Svéd Benett, a Harangvirág csoport tagjai örömmel nézik újra és újra a kiállítást, mindegyiküknek megvan a kedvenc hajója Fotó: Kelemen Gábor

A középső asztalon a szigetek és az erőd mellett megjelenik a kalóztéma összes legendás vitorlása, kétoldalt pedig ízelítőt láthatunk a kilencvenes évek készleteiből. A tárlat anyagát időről időre cserélik, de az új kiállítás dátuma és témája meglepetés marad a gyerekek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában