Diákok természetismereti megmérettetése

2020.11.14. 11:00

Megvédték címüket a veszprémvarsányiak a zirci tudáspróbán

Tizenhatodszor tartották meg a minap a környékbeli általános iskolák felső tagozatos diákjai számára meghirdetett természetismereti vetélkedőt az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában.

Kelemen Gábor

A verseny első fordulójában egy feladatlap megoldása várt a csapatokra

Fotó: Kelemen Gábor

A tudáspróbát a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezték meg. A részt vevő csapatokat és a felkészítő pedagógusokat Kutasi Csaba, a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte. Mint elmondta, a Múzeum Baráti Körével és az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvánnyal közösen szervezik a vetélkedőt már több mint egy évtizede. Köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, hogy felkészítették a diákokat, és a jelenlegi viszonyok között is vállalták, hogy eljönnek Zircre, számot adva a tudásukról, a Bakony természeti értékeiről.

Háromtagú csapatok versenyeztek. A felkészülés fontos része volt idén is a múzeumban tartott tárlatvezetés, ahol a diákok sok hasznos információval gazdagodtak, amit kamatoztatni tudtak a vetélkedőn is.

A verseny első fordulójában egy feladatlap megoldása várt a csapatokra Fotó: Kelemen Gábor

A versenyen címvédés történt, ezúttal is a Veszprémvarsányi Fekete István Általános Iskola és AMI csapata gyűjtötte a legtöbb pontot, így ők vehették át a helyi cukrászda által felajánlott tortát. Új résztvevőként második helyen végzett a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata, míg a harmadik és a negyedik helyen a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából érkező két csapat osztozott. A résztvevők a társszervező alapítvány által felajánlott könyveket, valamint ajándékokat kaptak a múzeum és baráti köre jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában