Rangos trófeákat nyertek

2021.01.20. 11:00

Online tanulmányi versenyeken jeleskedtek a palotai diákok

Több, a koronavírus-járvány miatt online megrendezett tanulmányi versenyen is sikerrel szerepeltek a közelmúltban a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola diákjai.

Szabó Péter Dániel

Az informatikaversenyen „vitézkedő” Winchester United négyes. Papp Ferdinánd, Kanicsár Áron, Kluitenberg Alex és Ballér Gábor, a háttérben felkészítő tanáruk, Koska János

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A tési-dombi intézmény tanulói évek óta részt vesznek a Bolyai anyanyelvi és matematikaversenyeken. – A rendkívüli helyzet miatt sajnos online módon rendezték meg ezeket a megmérettetéseket. Ez egy teljesen új versenyzési forma volt a gyerekek számára, így még inkább szükség volt a csapatmunkára, az egymásra figyelésre, a koncentrációra – mondta el lapunknak Molnárné Nátrán Piroska, a Bán Aladár iskola intézményvezető-helyettese.

A megyei győztes Bán Ali 4 csapata. Vámosi-Szatmári Nikolasz, Szűcs Vanda, Csörgő Liliána, Bakos Bence és felkészítő tanítójuk, Mellárné Mikolics Judit Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A csapatoknak a versenyfelület megnyitása után egy órájuk volt a feladatok megoldására, a megoldókódok feltöltésére. A várpalotai tanintézményt két csoport képviselte az anyanyelvi tanulmányi online versenyen. Alsó tagozaton a 4. a osztály Bánali 4 névre keresztelt csapata (Vámosi-Szatmári Nikolasz, Szűcs Vanda, Csörgő Liliána, Bakos Bence; felkészítő tanító: Mellárné Mikolics Judit).

Felső tagozaton pedig a 7. A osztály Reformerek fantázianevű csapata (Dóra Korina Virginia, Sziránszki Csenge, Sándor Noel, Tunner Máté; póttagok: Kis Flórián, Szalai Patrik; felkészítő tanár: Homoki Ferencné).

Mindkét csapat nagyon eredményesen szerepelt a megyei megmérettetésen. A Reformerek a 24 indulóból a 11. helyen zártak, míg a Bánali 4 megnyerte a megyei fordulót, így továbbjutott az országos fináléba. A döntőt december elején rendezték, ahol a várpalotai diákok nagy küzdelemben végül a középmezőnyben, a 22 csapatból a kilencedik helyen végeztek.

Az informatikaversenyen „vitézkedő” Winchester United négyes. Papp Ferdinánd, Kanicsár Áron, Kluitenberg Alex és Ballér Gábor, a háttérben felkészítő tanáruk, Koska János Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Kellemes „előkarácsonyi” meglepetésben volt részük a Bán Aladár Általános Iskola informatika szakköröseinek, akiknek Winchester United nevű csapata holtversenyben az első helyen végzett a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum által szervezett informatikaversenyen.

Mivel a négyes az első két forduló feladatait száz százalékra teljesítette, így igen előkelő helyről várhattákafolytatást a Bán Aladár iskola tanulói. Az utolsó tanítási napon derült ki, hogy az eredetileg háromfordulósra tervezett vetélkedő utolsó felvonása a járványhelyzet miatt elmarad, ezért az első két forduló eredményét vették figyelembe a szervezők a végelszámoláskor. Így a 2018. évi első hely és a 2019. évi különdíj után ismét a rangos trófeát sikerült elhódítaniuk az intézmény tanulóinak. A Winchester United csapatot Papp Ferdinánd, Kanicsár Áron, Kluitenberg Alex és Ballér Gábor alkotta, felkészítő tanáruk Koska János volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában