A téli időszak online munkával telik

2021.01.20. 11:00

Pápa Város Fúvószenekara készül a visszatérésre

Rendhagyó formában, de az idei újév sem telt el fúvósok nélkül: január elsején az elmúlt évek kedvenc számaiból tett közzé online összeállítást Pápa Város Fúvószenekara.

Polgár Bettina

Tavaly a nyárbúcsúztató koncerteken újra találkozhatott a közönség a zenekarral

Fotó: Pápa Város Fúvószenekara

Horváth Adrián, az együttes karnagya a 2020-as esztendőre visszatekintve elmondta, a tavalyi újévi fúvósshow előadásait még zavartalanul, telt házas érdeklődés mellett tartották meg Pápán, illetve két vidéki helyszínre, Csótra és Nemesszalókra is elvitték a műsort. Következő fellépésük március 15-én lett volna, ekkor azonban a járvány közbeszólt.

Májusban meglepetéssel készültek a közönségnek: Ress Hajnalka és Solti Ádám énekes közreműködésével, Pápa Város Fúvószenekara tolmácsolásában Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalát hallgathatta meg online a közönség. Amikor a nyári időszakban lehetővé vált, ismét megkezdődtek a próbák, a fúvósok közreműködtek az augusztus 20-ai városi ünnepségen, illetve a nyárbúcsúztató koncerteken ismét találkozhatott a közönség a zenekarral.

Horváth Adrián a Naplónak nyilatkozva kifejtette, az őszi-téli időszakban az online munkára helyeztek nagy hangsúlyt: régóta tervben volt, hogy készítenek egy ünnepi számot a pápai kötődésű Ekanem Bálint énekessel, ez karácsonyra meg is valósulhatott. A hírt az együttes közösségi oldalán osztották meg az érdeklődőkkel.

- Készítettünk egy újévi online összeállítást is, amely a korábbi fúvósshow-k legkedveltebb számait foglalta össze. Január elsején a közösségi oldalunkon tettük elérhetővé 18 órakor, akkor, amikor az újévi koncertünk kezdődött volna. Emellett a városi televízió is megkérdezte a nézőket, melyik koncertünk tetszett nekik a legjobban. A többség az ABBA-show-ra szavazott, így szilveszterkor és újévkor is leadta a televízió ezt a koncertet. Tehát tulajdonképpen sem a szilveszter, sem az újév nem telt el Pápa Város Fúvószenekara nélkül – tette hozzá a karnagy.

Tavaly a nyárbúcsúztató koncerteken újra találkozhatott a közönség a zenekarral Fotó: Pápa Város Fúvószenekara

Idei terveiket tekintve Horváth Adrián rámutatott, bíznak benne, ha lecseng a koronavírus-járvány, újult erővel nekiláthatnak a próbáknak, hiszen elképzelésekből nincs hiány. Szeretnék egyebek mellett előadni az István, a királyt, illetve a tavaly elmaradt fesztiváljukat is bepótolnák. Az azonban egyelőre még kérdéses, erre milyen formában nyílik lehetőség, hiszen hagyomány, hogy a fesztivál alkalmával külföldi zenekarokat hívnak meg Pápára.

- Természetesen amint lehetséges, szeretnénk koncertműsorral kedveskedni a közönségnek – hangsúlyozta Pápa Város Fúvószenekarának karnagya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában