Idősotthonok lakói kérték

2021.02.11. 11:00

Műsort ad a szépkorúaknak a Petőfi Színház csapata

Idősek otthonainak lakói kérték, mi teljesítjük! néven új programmal indított a Veszprémi Petőfi Színház. A társulat maroknyi csapata az elmúlt héten az idősgondozásban dolgozóknak, ápoltaknak adott műsort.

Balla Emőke

20210202 Veszprém. Völgyikút Idősek Otthona. A veszprémi Petőfi Szníház előadői lepték meg az idős otthon lakóit egy rövid zenés műsorral az Önök kérték Mi megyünk program keretein belül. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi Petőfi Színház fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. Országos szinten elsőként 2020 márciusában ezért kezdeményezte a Maradj otthon, majd mi megyünk! programot. A színészek a veszprémi városrészekben, környező településeken, iskolákban léptek fel.

Februárban a társulat ismét útnak indult. Az „Önök kérték, mi teljesítjük!” című programban a színház vezetése az idős­otthonok gondozóinak eljuttatott egy repertoárt, melyből az ott lakók és dolgozók válogathattak, a társulat maroknyi csapata – Oberfrank Pál igazgató, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, Módri Györgyi, Hirschl Laura, Kőrösi Csaba és Keller Márton – pedig teljesítette kérésüket. Dalokat, verseket, humoros írásokat adtak elő a közreműködők.

Az idősek az erkélyről figyelték a műsort Fotó: Pesthy Márton/Napló

Elsőként a Völgyikút idősek otthona lakóihoz látogattak, majd a Török Ignác utcai, az Életöröm, az elmúlt hétvégén pedig a veszprémi és a balatonfűzfői Támasz idősek otthona lakóihoz. Tavasz óta százhúsz alkalommal vitték a műsort a lakókhoz. A színészek úgy fogalmaztak, számukra is nagy élményt jelentenek a találkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában