Megörökíti a szépséget

2021.04.29. 07:00

A kemenesszentpéteri Sárosi Ervin fényképezőgépre cserélte a horgászbotot

„Természeti értékeink megőrzése jövőnk záloga. Erre szerintem úgy lehet minél több embert ösztönözni, ha megismertetem velük ezeket a kincseket” – állítja Sárosi Ervin, aki Kemenes­szentpéteren, a település közelében főleg a folyópart, az erdők szépségét örökíti meg képein.

Rimányi Zita

Forrás: Családi/Sárosi Ervin

Állattenyésztés-technikusi vég­zettséget szerzett, jelenleg pedig közművelődési területen dolgozik a kemenesszentpéteri Sárosi Ervin. Korábban a horgászat volt a legkedvesebb hobbija. A szebb fogásait lefényképezte. A halak után pedig a horgászhelyek természeti szépségeit is.

Az internetes közösségi hálón látta, hogy többen is foglalkoznak hasonló képek készítésével, ők biztatták, hogy jó érzéke van hozzá. Ahhoz is adtak tanácsot, milyen fényképezőgépet érdemes beszereznie, ha komolyabban akarja folytatni ezt a tevékenységét. Vásárolt felszerelést, és most már ritkábban van ideje horgászbotot venni a kezébe, inkább a kamerájával járja a folyópartot, az erdőket.

Különleges perspektívákat keres környezetünk szépségeinek lefotózásához. Sokaknak tetszenek képei, a faluban lakóknak és főleg az onnan elszármazottaknak – ez csak tovább növeli ambícióját. A Kemenesszentpéterhez közeli Rába-partról szerinte neki van most már a legtöbb fényképe. A folyó környezetének bemutatásához az interneten csoportot is szervezett, ahol többen közzéteszik fotóikat.

A kemenesszentpéteri fotósnak van a legtöbb képe faluja környékéről
Fotó: Családi/Sárosi Ervin

Meggyőződése, hogy természeti értékeink megőrzése jövőnk záloga. Erre pedig szerinte úgy lehet minél több embert ösztönözni, ha megismerteti velük ezeket a kincseket. Így sokakkal elhitetheti, hogy milyen értéket képviselnek a településekhez közeli zöld részek. Hobbiját jó módszernek tartja célja eléréséhez, mert úgy véli, egy kép hatásosabb a szöveges üzeneteknél. Azt nem tudja, van-e már eredménye tevékenységének, de szeretné, ha azáltal is – fotóit megcsodálva, rácsodálkozva olyan tájakra, amelyeket korábban nem láttak, ahol még nem jártak – többen tudatosan tennének a környezetvédelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában