Egymilliós osztálykirándulást nyertek az ajkai diákok

Az ajkai Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium „Vizslatók” csapata egymillió forintot nyert a Kajla online sulikupán, melyet osztálykirándulásra fordíthatnak a kisdiákok – tájékoztatta lapunkat Simonné Kósa Zsuzsanna, a 3. d osztály győztes tanulóinak osztályfőnöke.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A hat versenyző és osztályfőnökük

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Amikor hírt kapott a pályázati lehetőségről, úgy döntött, hogy az osztályát elindítja a versenyen, hiszen a gyermekek nyitottak az ország nevezetességei, emlékhelyei, természeti szépségei iránt.

Az osztályból a Kajla-videók tanulmányozásába Holczer Kolos, Illés Szonja, Kajdi Zselyke, Molnár Bulcsú, Szekeres Adél, Tóth Nikoletta vetette bele magát, és készült a versenyre. A digitális oktatás közepén járva a közösségi média chatcsoportjaiban tartották a kapcsolatot egymással a versenyzők, digitálisan készültek a megmérettetésre.

A vetélkedő első fordulójában minden kisgyerek a saját számítógépéről bejelentkezve vehetett részt. A vetélkedő házigazdája Szente Vajk ismert műsorvezető volt. Húsz kérdésre kellett jól és gyorsan válaszolni, hiszen nemcsak a pontosság, de a gyorsaság is számított. A kérdések között voltak könnyűek, de akadtak olyan nehéz, részletekbe menők is, mint például az, hogy a kecskeméti Cifrapalotában a lakások és üzletek mellett még mi működött a múltban? De érdemes volt tudni azt is, hogy hány méter magas a soproni Tűztorony és milyen széles a balatonboglári Gömbkilátó.

A hat versenyző és osztályfőnökük Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az ajkai alsó tagozatos kisdiákok eredményének fényét emeli az is, hogy az ország 263 csapatából több ezer diákkal együtt vetélkedve sikerült ezt a kiváló eredményt elérniük. Köszönet illeti a szülőket is, akik biztosították a technikai feltételeket és segítették gyermekeik felkészülését – tájékoztatta lapunkat Simonné Kósa Zsuzsanna osztályfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában