Gájer Bálint fergeteges koncertélménnyel ajándékozta meg a fűzfői közönséget

Bár az elmúlt egy hónapban, kisfia születése után nem sokat aludt, ez a színpadon egyáltalán nem látszott. Az első pillanattól fogva fergeteges, izzó hangulatot varázsolt a tóparti helyszínre.

B. Virág Rita

Gájer Bálint változatos zenei stílusa tetszett a közönségnek

Forrás: a szervezők

A Köszönjük, Magyarország program első állomásaként, a balatonfűzfői Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár és Turisztikai Központ szervezésében látogatott a településre Gájer Bálint és zenekara.

– Nosztalgikus érzések fogtak el, amikor megcsapta az orromat a pattogatott kukorica illata. Csodás emlékeket őrzök a Balatonról. Marcaliban születtem, ami mindössze 13 kilométerre fekszik a magyar tengertől, így aztán sok időt töltöttem ott. Főleg Balatonkeresztúron, ahol gyerekként a Balaton M&K Fúvószenekarban játszottam évekig. Később felszolgálóként dolgoztam a nyári időszakban, majd már zenészként, a különböző formációkkal is sokat jártunk a Balcsinál. Nagyon közel áll a szívemhez a Balaton – kezdte a Fonogram-díjas énekes.

Gájer Bálint élete az elmúlt időszakban gyökeresen megváltozott, és most nem a pandémiára gondolunk, hiszen egy hónappal ezelőtt született meg kisfia. Az édesapa úgy fogalmazott, a feleségét igazi hősnek tartja, hiszen minden nehézség dacára zokszó nélkül viselte a terhességet, a szülést és az újdonsült szülők előtt adódó nehézségeket.

– A feleségem rendkívül kiegyensúlyozott személyiség. Próbálok neki segíteni, vasalok, mosogatok, pelenkát cserélek, és igyekszem az altatásból is kivenni a részem, bár itt még olykor érnek kisebb kudarcok – mesélte.

A kicsiről megtudtuk, sokat alszik, eszik, kémleli a körülötte lévő világot, szépen alakul a napirendje.

Gájer Bálint annak idején a Voice című tehetségkutató műsorban robbant be a köztudatba, s azóta sokan hasonlították a legendás kanadai énekeshez, Michael Bubléhoz. Erről úgy vélekedett, az emberek mindig is szerettek hasonlítgatni, de őt ez nem zavarja, mert szereti a világhíres zenészt, a stílusát, a hangját.

Gájer Bálint változatos zenei stílusa tetszett a közönségnek Fotó: a szervezők

– Én is a jazz, a swing műfajában tudtam kiteljesedni. Ennek a stílusnak érzem a lüktetését, könnyedén lehet énekelni, rendkívül elegáns, életigenlő, tele van energiával és humorral. A koncerteken is arra kérem a közönséget, figyeljék a szöveget, ne csak hallják, értsék is – magya­rázta.

Gájer Bálint kitért rá, a fellépéseik során többféle műfajban kalandoznak, nemcsak swing és jazz, hanem latin és popzenék is szerepelnek a repertoárban. Így változatos színeket, hangulatokat képesek megidézni, amiért a közönség is hálás.

– Nem akarjuk megváltani a világot, csak egyszerűen jól akarjuk érezni magunkat. Talán ez a sikerünk titka – mondta.

Az előadó elárulta, készül a negyedik nagylemeze, ahol több világsláger is felcsendül majd magyarul. Ősszel pedig a Budapest Orchestrával tervez egy közös fellépést, önálló nagykoncertet, ám ennek pontos idejét még nem tudja.

Addig is többször találkozhatunk vele a Balatonnál és Veszprém megyében is: augusztus 22-én Veszprémben, a Rozé, Rizling és Jazz Fesztiválon, míg augusztus 26-án Tihanyban lép fel zene­karával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában