Herend fejlődését is ünnepelték

A közösségi összefogás nagyszerű példája a Tószínpad megvalósulása, amely a helyiek régi álma volt – hangsúlyozta Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a szabadtéri rendezvényhelyszín átadóján.

B. Virág Rita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Herenden négynapos programkavalkádot tartanak, a Herendi Kézműves Feszt keretein belül avatták fel a Tószínpadot. Az újonnan elkészült rendezvényhelyszín főpróbáját még csütörtökön tartották, ahol a Fehér Arany Operettgálán valamennyi, 245 ülőhely megtelt, és a futópályán is körben végig álltak, így közel 400-an voltak kíváncsiak az eseményre.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Másnap a hivatalos átadón Jánszky Lajos László polgármester kiemelte, amióta hivatalát elfoglalta, sikerült rendkívül gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani Ovádi Péterrel, a térség országgyűlési képviselőjével, aki mindig segített, hogy a város hangját, kéréseit meghallják a döntéshozók.

Sikerült teljeskörűen, a vízvezetékrendszerrel együtt felújítani a település két legforgalmasabb utcáját, a Vasút és Kossuth utcát, eredményesen pályáztak 200 nyílászáró cseréjére egy energetikai pályázaton, nyertek a Magyar falu programban, becsatlakoztak a kerékpárút-építésbe, és újabban 16 milliót nyertek a művelődési hHáz elektromos hálózatának, míg 26 milliót a fűtésrendszer, valamint vizesblokk korszerűsítésére.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, nemcsak az államalapítást, hanem Herend fejlődését is ünnepeljük.

- Az elmúlt másfél év mindenkinek nehéz volt, a személyes találkozások elmaradtak, lelassult az élet, azonban szerencsére Herend fejlődése nem lassult le. A közösségi összefogás nagyszerű példája a Tószínpad megvalósulása, amely a helyiek régi álma volt. Kívánom, hogy teljen meg minél többször a gyönyörű helyszínen a Tószínpad, a játszótér, a futókör, hiszen akkor a beruházás eléri a célját – fogalmazott.

Ezt követően Újhelyi Gábor és Magasházi Zsuzsanna átvágták a nemzeti színű szalagot, Ovádi Péterrel, Jánszky Lajos Lászlóval és Bati Jánossal, a Pesovár Ernő Művelődési Ház igazgatójával felavatták a Tószínpadot.

Bati János megjegyezte, a herendi kötődésű Bluesberry Bandet kérték fel a Tószínpad első hivatalos előadására. Ezt követően Eckert Ervin és bandája foglalta el a színpadot, és fergeteges hangulatú koncerttel ajándékozták meg a szép számmal összegyűlő helyieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában