Népszerű kórustételek csendültek fel

2021.08.04. 06:50

Különleges zenei estek – Operákkal ajándékozták meg a közönséget Füreden

A Magyar Állami Operaház (MÁO) Énekkarának gála­koncertjével, operagálával és operamozival ajándékozták meg a művészek a közönséget a 196. Anna-bál előtti héten, az Anna-fesztiválon, a balatonfüredi Gyógy téren.

Kovács Erika

20210729 Balatonfüred Operafüred. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csiki Gábor karigazgató vezényletével és Szirtes Katalin zongorakíséretével népszerű kórustételek csendültek fel a szabadtéri színpadon csütörtökön Donizetti, Erkel, Goldmark, Johann Strauss, Gershwin, Szörényi Levente és Bródy János, valamint Gyöngyösi Levente műveiből, köztük A denevér, Az ezred lánya, a Hunyadi László, az István, a király, A Mester és Margarita, a Porgy és Bess, illetve a Sába királynője egy-egy részlete.

A csütörtöki esten nagy sikert arattak a szólisták is, így Aronescu Norbert, Bagosi Orsolya, Forgács Péter, Haris Nadin, Irlanda Gergely, Kádár Ágota, Matyó Márió, Mitrasca Rebeka-Asztrid, Pap Nikoletta, Salamon Emőke, Somogyi Balázs.

Hatalmas ováció és vastaps kísérte a pénteki operagálát, melyen Bizet, Charpentier, Erkel, Offenbach, Rimszkij-Korszakov és Johann Strauss műveiből adott elő részleteket Magyarország legrégebbi szimfonikus együttese, a MÁO Zenekara. A Carmen, A denevér, a Hoffmann meséi, a Hunyadi László, Louise és a Szadko című opera részleteit Kapi Zsuzsanna, Mester Viktória, Miksch Adrienn, Palerdi András és Pataky Dániel adta elő. Az Opera Zenekart Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényelte, az est házigazdája Ókovács Szilveszter főigazgató volt.

A világ legjobb kórusának megválasztott Opera-énekkar gazdag műsort mutatott be Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az OperaFüred különleges programját ezúttal is az operamozi zárta a szívkórház előtti téren vasárnap este, amikor az Opera legfrissebb produkciója, az évad utolsó bemutatójaként színpadra állított Figaro3 szerepelt a műsoron. A különleges előadásban Beaumarchais Figaro-trilógiájának Rossini, Mozart és Milhaud szerezte operaváltozataiból Litkai Gergely humorista, Dömötör András rendező és Bíró Bence dramaturg, valamint Cser Ádám karmester hozott létre sajátos és szórakoztató operamixet az Almaviva család titkairól. A főbb szerepeket a felvételen Tarjányi Tamás, Sztankay Orsolya, Rudolf Péter, Cser Krisztián, Szegedi Csaba, Fodor Gabriella, Szemere Zita, Kálnay Zsófia, Cseh Antal és Süle Dalma alakította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában