Zene

2021.11.27. 15:30

Grammy-díjra jelölték az ajkai Vörös Szilvia operaénekest

November 23-án jelentették be Grammy-díj idei jelöltjeit, akik között ott van az ajkai születésű Vörös Szilvia operaénekes is, közölte a Papageno.

Kovács Erika

Vörös Szilvia operaénekes Grammy-díjat kaphat Fotó: Papageno/Raffay Zsófia

A díjakat január 31-én adják majd át. Azt írták, a legjobb operafelvétel kategóriájában jelölték Bartók A kékszakállú herceg várának előadását. A Helsinki Filharmonikus Zenekar felvételén Vörös Szilvia és Mika Kares énekel, a zenekart pedig Susanna Mälkki vezényli. A felvétel 2020 januárjában készült a Helsinki Music Centerben. A fiatal mezzoszoprán a Magyar Állami Operaházban 2014-ben debütált az Elektra 3. szolgálólányaként. 

A közönség láthatta őt Fenena, Suzuki, Bersi, Siébel, Romeo, Alisa, Waltraute, Isabella szerepében. 2016-ban a Salzburgi Ünnepi Játékok Young Singers Projectjének keretében felléphetett Puccini: Manon Lescaut című operájában (Musico), valamint Massenet Thaisában (Albine) olyan partnerekkel, mint Anna Nyetrebko, illetve Plácido Domingo. A nemzetközi közönség Milánóban és Párizsban is láthatta őt. Vörös Szilvia a 2018/19-es évadtól a Bécsi Állami Operaház tagja, derült ki az oldalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában