Város

2021.12.14. 10:00

Az alkotások témája a hetvenéves Várpalota

A település várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából hirdetett alkotói pályázatot a Városszépítő és -védő Egyesület. Az eredményhirdetést – amelynek keretében kiállítás is nyílt a beküldött művekből – a közelmúltban tartották a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Forrás: Szabó Péter Dániel/Napló

A pályázatnak életkori megkötése nem volt, így a kisiskolásoktól a nyugdíjaskorúakig többen is éltek a lehetőséggel a különböző kategóriákban. A városi könyvtárban tartott eredményhirdetésen a díjazottak oklevelet kaptak, emellett minden alkotó tárgyjutalomban is részesült. 


Képzőművészet kategóriá­ban az alsó tagozatosok között Kiss Gergely Benedek és Puskás Zita Borsika, a Várkerti Általános Iskola, valamint Szili Elizabet, a Vásárhelyi András Tagiskola 4. osztályos tanulója kapott elismerést. A felső tagozatos kategóriában a Vásárhelyi András Tagiskola diákjait: Ékes Linett és Lénárt Alexandra 8. osztályos, Hajtó Annamária és Takaki Maya 7. osztályos tanulót díjazták a szervezők. A középiskolásoknál pedig Balogh Alexandra és Szőke Rajmond, a Thuri György Gimnázium tanulója volt a legjobb. 

 

Zöld Istvánné, a Városszépítő és -védő Egyesület tagja a díjazott alkotások előtt 
Forrás: Szabó Péter Dániel/Napló


Fotómontázsok kategóriá­ban Dobos Máté, a Thuri György Gimnázium tanulója nyert, de Fodor Gábor, Horváth Alexandra és Gergely Sándor, a Bóbita-ház pályázója is díjat kapott. 


Film kategóriában Pintér Kata Laura és Einreinhof Bence, a Thuri György Gimnázium tanulója kapott elismerést. A felnőtteknél Ritz Margit és Szeszák Mátyás érdemelt oklevelet. 


– Ahogy a kiállítás megnyitóján is elmondtam, az egyesületi vezetőség azt remélte, hogy egy kicsit többen mozdulnak rá a felhívásra, hiszen ha itt élünk, akkor biztosan vannak érzéseink a városunkkal kapcsolatban. A beérkezett pályázatoknak viszont nagyon örültünk, gazdag anyag állt össze végül – mondta lapunknak a szervezők nevében Juhosné Vavró Zsuzsanna. 


Zöld Istvánné, a civil szervezet tagja hozzátette, Farkas István festőművész értékelte a beküldött pályaműveket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában