Bábszínház kicsiknek

2022.01.26. 07:00

Bababábszínházat mutattak be Veszprémben

Fények, színek, párnák, kedves dallamok, vékából kiguruló plüsslabdák, gyerekrajzok színpadra kivetítve, egy tüskés hátú és vörös borzas kisgyerek bábfigurája, s mindez persze varázsparaván előtt.

Rimányi Zita

A Kabóca Bábszínházban a hétvégén bemutatták az Otthon című babaszínházi darabot, a Blattner-díjas Bartal Kiss Rita rendezésében.

Az előadást négyéveseknek és annál fiatalabbaknak ajánlják. Harminc perc nonstop öröm az egészen kicsi gyerekeknek, megható gondolatokat ébresztő látnivalók, cselekmény szüleiknek. Benkő Zsuzsanna és Gidófalvi Imola, a szereplők lépnek a varázsparaván elé és nyitogatják annak ablakait, mintegy lelkünk fiókjait. Közben a nézők, az apróságok alkotta közönség egyre többet tudhat meg e csodahelyről, s a bábszínészek bevonják őket a közös alkotásba, történetalakításba. 

A Kabóca Bábszínház műsorajánlója szerint arról szól új darabjuk, mit jelent az otthonunk. Arra, hol lehetünk otthon a világban, egy kislány és egy süni találkozása révén kapunk, adhatunk magunkban választ a művészeknek köszönhetően. Ahogy a veszprémi társulattól, látványos produkciókban jártas szakembereiktől megszokhattuk, ezúttal is festői színpadi képeket vonultatnak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában