Töretlen a sikerük

2022.01.05. 17:30

Nagy, megyei Brahms-projekttel készülnek erre az évre a pápai fúvósok

Komolyzenei darabokból és filmes bluesslágerekből álló évköszöntő műsorral kápráztatja el zenekedvelő közönségét januárban a pápai fúvószenekar.

Laskovics Márió

A Blues Brothers-slágereket Ekanem Bálint Emota és Hédl-Szabó Dániel énekli el a pápai fúvószenekar koncertjein

Forrás: Pápa Város Fúvószenekara

Pápa Város Fúvószenekara egy év kihagyás után ismét telt házas fúvós show-val köszöntötte az új évet január 1-jén a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. Idén Ekanem Bálint Emota és Hédl-Szabó Dániel működik közre énekesként, a konferálást László Katalin látja el. Horváth Adrián karnagy a Naplónak nyilatkozva elmondta, a pandémia miatt már nyár óta, közel fél éve, kényelmesebb tempóban készültek a koncertre, melynek első felében egy kortárs holland zeneszerző, Jacob de Haan változatos műveit játszották el. Az utolsó darab a Blues gyár című szerzemény volt, ami kellően ráhangolta, átvezette a közönséget a második blokkra, a Blues Brothers című amerikai zenés film betétdalaira.

– Ez már volt egyszer műsoron, a kilenc évvel ezelőtti show-ban, körülbelül húsz percben, akkor csak Ekanem Bálint Emotával. Ahhoz képest kibővítettük, negyvenöt percesre, több számot játszottunk, a korábban előadottakat is kissé átírtuk – idézte fel Horváth Adrián.

Pápa Város Fúvószenekara Jacob de Haan-művekkel nyitotta meg a show-t a színházban
Forrás: Pápa Város Fúvószenekara

A fúvósok töretlen sikerét mutatja, hogy az évköszöntő műsor január 8-i előadására már szinte minden jegy elkelt. Továbbá a show ezúttal is megtekinthető lesz Csóton, január 15-én 17 órakor, valamint Nemesszalókon, január 22-én 17 órakor, előzetes regisztrációt követően. A koncertek látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány, viszont orrot és szájat eltakaró maszk használata igen.

A karnagy hozzáfűzte, Jacob de Haan a fúvós körökben jól csengő név, világszerte elismert, az egyik leghíresebb holland zeneszerző, aki fúvós zenekarra, felkérésre, sok fajta stílusban ír. Pár éve járt hazánkban, versenyen zsűrizni. A 2023-as Csináljuk a fesztivált! elnevezésű rendezvényükre szeretnék meghívni, már fel is vették a kapcsolatot.

Horváth Adrián karnagy elmondta, a korábban előadott Blues Brothers-slágereket is átírták kissé
Forrás: Pápa Város Fúvószenekara

Az idei tervek kapcsán Horváth Adrián elárulta, jelenleg Brahms huszonegy magyar táncát hangszereli, melyeket egy nagyobb projekt során, a pápai mellett az ajkai, a balatonfüredi és a veszprémi ifjúsági zenekarokból összeállított közel száz tagú szimfonikus zenekar adna elő az említett városokban. Továbbá elkészült egy teljes Edda-műsorral, melyhez keresik a megfelelő énekest. Augusztus 20-ára a tavaly elmaradt István, a király című előadással készülnek, énekkarral, énekesekkel együttműködve. Elsőnek erre próbálnak, párhuzamosan pedig a Brahms-műveket is elkezdik megtanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában