Nemrégiben avatták fel

2022.02.17. 07:00

Angyal díszíti a Szilágyi iskola falát

Egy angyalt és a hét szentséget ábrázoló falfestményt avattak fel és szenteltek meg a napokban a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

B. Virág Rita

Fekete Anna, Jávorka Tünde és Csernai Balázs atya a falfestmény előtt

Forrás: Penovác Károly/Napló

Eveli Péter, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, Barabás Andrea igazgatóhelyettes ötlete volt, hogy az alsósok folyosóján az egyik üresen maradt falat kidíszítsék. A tanárnő a kicsik hittankönyvéből nyert ötletet, a lapokon több helyütt Stift Zoltán, művésznevén Angelico atya grafikái láthatók. Az iskola engedélyt kért a művésztől egyik angyalképének lemásolására, amit természetesen meg is kapott. Ezek után látott munkához Jávorka Tünde tanárnő és Fekete Anna 7. osztályos diák. 

A tanárnő előrajzolta az ábrát, amit a csodás kézügyességgel megáldott tanuló megfestett, majd az angyal köré megrajzolta és kifestette a hét szentséget ábrázoló kis képeket. 

Csernai Balázs atya, a Szilágyi-iskola lelki igazgatója az átadón arról beszélt, az angyalok Isten küldötteiként vannak velünk, akik azért jöttek, hogy segítsék az embereket. Rövid közös imádkozást követően az atya megáldotta a falfestményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában