Véget ért a téli álom

2022.02.23. 22:00

Megrendezik az idei év első Folkklubját Mindszentkállán

Habár a medvékről még nincs megbízható információ, azonban a Kőfeszt szervezői úgy döntöttek: véget ért a téli álom. Éppen ezért a 2022-es esztendő első Folkklubját február 26-án, szombaton rendezik meg Mindszentkállán. Az eseménynek Székelyföld, közelebbről Maros és Nyárádmente lesz a témája.

Hegyi Zoltán

A rendezvényt a közelmúltban elhunyt Csiszár Aladár péterlaki prímás emléke előtt tisztelegve tartják meg, Csúri Ákos és Pál István ,,Szalonna” szervezésében. A program 14 órától Tóth László citeraoktatásával, majd Navratil Andrea Dúdolójával kezdődik. Pál István „Szalonna” és Bandája 16 órától mutatja meg e vidék zenei csemegéit, a tervek szerint Horváth Elek vajdaszent­iványi mester vendégszereplésével. 

A gyermekek számára – a szokásoknak megfelelően – az egész program alatt kézműves-foglalkozást tart Troják Zsuzsanna és Kropf Milán, míg a táncokat Szabó Csaba és a Tördemic Néptáncegyüttes tanítja. 

A belépés erre a rendezvényre is – hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához – díjtalan. A rendezvényt a Veszprém–Balaton 2023 Euró­pa Kulturális Fővárosa program támogatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában