Kölcsönözhetővé teszik

2022.02.17. 08:00

Társasjátéknapra készülnek a Krúdy Gyula könyvtárban

Mentsd meg a könyvtárat! címmel indított egy hónapon át tartó játékot a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtár, ahol a hét végén társasjátéknapra is várják a családokat.

Szabó Péter Dániel

Budai László, Molnárné Csizmadia Jolán és Barta-Rőhri Beatrix a könyvtárban

Forrás: Szabó Péter Dániel

– Az év folyamán rengeteg társasjátékkal várjuk majd látogatóinkat. Erre már régóta készülünk, a játékok egy részét kölcsönözhetővé is tesszük majd. Erre azért van szükség, mert a társasjátékok egyrészt igen drágák, s akadnak olyanok, amelyekkel csak egyszer lehet játszani. Ezeket kölcsönözhetővé tesszük, hiszen ezáltal olyan pluszszolgáltatást tudunk nyújtani, amit az olvasóink – ezt az előzetes igényfelmérésünk is bizonyítja – kedvelni fognak – mondta el Budai László. A városi könyvtár vezetője megjegyezte, február 1-től a díjszabásukat enyhe mértékben ugyan, de emelni kellett. – Kedvezményeket biztosítunk azoknak a régi olvasóinknak, akik legalább öt éve folyamatosan beiratkozottak, s nem halmoztak fel soha tartozást. Ezzel is jutalmazzuk a hűségüket. Emellett pozitív változás, hogy az internetezés és a wi-fi teljesen térítésmentessé vált a könyvtárban. 

A bevezetőben említett társasjátéknapot február 19-én, szombaton délelőtt tartják a könyvtárban. A nap folyamán többféle játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. – A társasjátéknapra minden korosztályból várunk érdeklődőket. Gyerekeket, családokat és fiatal baráti társaságokat egyaránt. Van már egy alapkészletünk, amit folyamatosan bővítünk. Rendelkezünk kvíz- és memóriajátékokkal, partijátékokkal, vidám, asszociációs kvízjátékokkal, de történelmi és stratégiai játékokkal is – mondta Molnárné Csizmadia Jolán, a társasjátéknap szervezője. 

További érdekesség az intézményben, hogy egész hónapon át tartó játékot is hirdettek Mentsd meg a könyvtárat! címmel. – A játék alaptörténete, hogy egy varázsló átkot szór a könyveinkre. Ez az átok a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyes regényekből kiemel szereplőket, szimbolikus tárgyakat, amelyeket mi lefotózunk, és megosztjuk az olvasóinkkal a könyvtár közösségi oldalán. Az átok csak úgy törhető meg, ha megfejtik, hogy az adott feladvány melyik könyvre vonatkozik. Ha egy feladványt túl nehéznek ítélnek, akkor három alkalommal tőlünk, a könyvtárosoktól is kérhetnek segítséget. Korosztályi megkötése nincs a játéknak, ráadásul nem csak a beiratkozott olvasók játszhatnak, egy regisztrációt követően bárki részt vehet benne – mondta Barta-Rőhri Beatrix könyvtáros. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában