Manufaktúra

2022.03.17. 14:00

Új festést kapott a herendi porcelán oroszlán

A tavasz közeledtét az is jelzi a városban, hogy a főtéren, a telet követően évről-évre megjelenik a manufaktúra nagyméretű oroszlánja, amelynek testére új festés is kerül.

Molnár Sándor

A porcelán oroszlán büszkén várja a látogatókat Herend főterén Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az időjárás, és a látogatók simogató szeretete miatt megkopik a festés a közkedvelt, méretes porcelán oroszlánon az év során. Éppen ezért ősszel bekerül a manufaktúrába, és a művészeti zsűri dönt arról, hogy több minta közül milyen új motívum kerüljön fel rá. Általában a következő évi újdonságok közül választanak a testére valamilyen jellegzetes mintát. Tartó László porcelánfestő keze munkáját dicséri idén az oroszlán új „ruhája”, amely házon belül már nagy sikert aratott. 

 

 

A 2022-ben felkerült motívumokkal az „Erős gyökerek – innovatív hajtások” gondolatiságot kívánták kifejezni. Az oroszlán feje naturalisztikus festést kapott, olyannak ábrázolták, mint ahogy a természetben is látható. A testén viszont egy cipzáras ruhát visel, amelyet levetve, megjelenik alatta egy tradicionális herendi minta megújult változata, amely már a 2022-es dekor újdonságok egyike.

 

 

– Mindezzel azt kívántuk kifejezni, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra nem nélkülözi a tradícióit, azokra támaszkodik, de folyamatosan próbál megújulni is. Ennek a megjelenítése ez az új Viktória Re-Dressed dekor, amelyet most bemutatunk a Porcelanium téren – mondta el Simon Attila vezérigazgató. A társaság vezetője bízik abban, hogy a herendi Minimanufaktúrában tett látogatást követően, sokan fényképezik majd le magukat a megújult oroszlánnal és élményekkel telve hagyják el a várost. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában