Előadás Sümegen

2022.05.02. 11:00

A veszélyekről a Föld napján

A Föld hét legnagyobb környezeti fenyegetéséről is hallhattak azok a diákok, akik részt vettek a Föld napja alkalmából tartott előadásokon.

Szijártó János

Nagy Balázs az előadása közben

Forrás: a szervezők

A Kisfaludy Sándor Emlékházban Nagy Balázs gimnáziumi tanár, a téma avatott szakértője adott több rendhagyó, gondolatébresztő órát, amelyekkel ráirányította a figyelmet sérülékeny világunkra. Magyarországon 1990 óta április 22-én tartják a Föld napját, azzal a céllal, hogy természeti környezetünk megóvásának fontossága hangsúlyozottan kerüljön be a köztudatba. Erről Sümegen Nagy Balázs gondoskodott, előadásait az óránkénti váltásban érkező gimnáziumi osztályok és a városból érkező külső érdeklődők hallhatták. 
– Ki mondja, hogy nem tudod megváltoztatni a Földet – adta meg a mottót a tanár, majd döbbenetes tényeket tárt a hallgatóság elé a Föld jelenlegi állapotáról és lehetséges jövőjéről. Bolygónk hét legnagyobb környezeti fenyegetettségét az Apokalipszis négy rettegett lovasához hasonlította. A klímaváltozás, a sarki jég olvadása, a tengerszint emelkedése, az erdőirtás, a biológiai sokféleség csökkenése, az óceáni halott zónák és a népesség növekedése jelenti ma a legnagyobb problémákat. Nagy Balázs beszélt az ökológiai lábnyom fogalmáról, majd külön kiemelte, hogy mindenki a maga környezetében is sokat tehet azért, hogy ez a felvázolt félelmetes tendencia megálljon és jó irányba mozduljon el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában