Népszerű megméretés

2022.05.20. 11:00

Angol olvasási versenyt rendeztek a pápai Tarczy Lajos Általános Iskolában

Reading in English is Fun! címmel rendezett angol nyelvi olvasási versenyt a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozata.

Polgár Bettina

Az első helyezett csapatok tagjait a könnyített olvasmánnyal jutalmazták

Forrás: iskola

 A nagyon népszerű versenyen idén hat iskola 60 felső tagozatos diákja mérte össze tudását. Részt vett az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola, a Türr István Gimnázium, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, továbbá a szervező Tarczy-iskola és testvérintézményük, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézménye. 

A versenyzőknek A kincses sziget és a Tom Sawyer című regény könnyített verzióját kellett elolvasniuk angol nyelven, amelyhez előzetesen prezentációt készítettek. A verseny keretében a Tarczy-iskolában adtak számot arról a háromtagú csapatok, hogy men - nyire ismerték meg a regényeket. Többek között igaz-hamis állítások, keresztrejtvény, titkosírás,szövegkiegészítésszerepelt a feladatok között. 

A felnőtt zsűri munkáját petőfis diákok segítették. A zsűri külön értékelte a két tannyelvű program tanulóit és az angolt normál óraszámban tanuló diákokat. Az első helyezett csapatok tagjait könnyített olvasmányokkal jutalmazták, a második és harmadik helyezettek pedig az 5 perc angol magazin egy-egy számát kapták meg. 

Az angolt normál óraszámban tanuló diákok közül 5-6. évfolyamon a katolikus iskolások végeztek első helyen, a 7-8. évfolyamon pedig a Türr tanulói nyertek. A két tannyelvű program szerint tanuló diákok közül 5-6. évfolyamon, illetve 7-8. évfolyamon egyaránt a Tarczy tanulói lettek az elsők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában