Különleges helyszín

2022.05.02. 11:00

Először muzsikált az erdő a Bakony térségében

Az elmúlt hétvégén tartották meg a Muzsikál az erdő a Pannon táj szívében rendezvényt, amellyel folytatódott a program 19 éve tartó országjárása, ami első alkalommal látogatott Sümegre és a Bakony térségébe.

Szijártó János

Első alkalommal rendezték meg a Muzsikál az erdő programot Sümegen, illetve a közeli erdőben, jelentős érdeklődés mellett

Forrás: szervezők

Sümegen a Püspöki Palota kertjében, majd a közeli erdőben csendült fel a zene. Utóbbi helyszínen medvehagymás tavaszi virágszőnyeg várta az erdőt és a művészeteket kedvelő családokat a bükkóriások alatt. A helyszínen Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, kormánybiztos beszédében örömét fejezte ki, hogy az első EKF által támogatott Sümeg térségi program egy igazán különleges helyszínen valósul meg, és sok érdeklődőt vonzott. Végh László, Sümeg polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy a fenntartható fejlődésnek egyre nagyobb szerepe van, nemcsak a mindennapi életben, hanem a kulturális programok, fesztiválok terén is. 

A Muzsikál az erdő rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében együtt mozoghattak a szabadban a résztvevők, hiszen a kellemes séta mellett kerékpártúrát is szerveztek a házigazdák. Szabó Lajos Príma díjas erdőmérnök erdei élménysétával várta az érdeklődőket, Lunk Eszter erdőmérnök a bakonyi erdők értékeibe avatta be a túra résztvevőit. Geológiai túrán vehettek részt az érdeklődők Futó János geológus irányításával. Interaktív játékokkal készült az erdő és a víz kapcsolatáról Mazál István erdőpedagógus, Varga Tamás kiscsoportos családi erdei élményprogramot vezetett. Fabók Mancsi Bábszínháza, a Batyuszínház és a Ládafia Bábszínház fogadta a kicsiket és a nagyokat. A legkisebbeket Ringató foglalkozásra hívták. A Muzsikál az erdő kézművesműhelyében lehetett korongozni, fát faragni, festeni, és természetes anyagból barkácsolni. A klasszikus zenét a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs biztosította, a népzenét Pál István Szalonna és Bandája, a Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című műsorával. Dzsesszt, kávéházi muzsikát Csík János és a Mezzo együttes, valamint a Bohém Ragtime Jazzband által hallhatott a közönség. Élményt nyújtott az erdei divatbemutató a Réthy Fashion környezettudatos, újrahasznosított farmer ruháival, népi hagyományaink gyöngyszemeit láthatták a megjelentek az erdei népviselet-bemutatón, amelyet Romsics Imre néprajzkutató tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában