Matematika

2022.05.04. 07:00

Klasszikus és aktuális feladatok az érettségin

Kiszámíthatónak, jónak találták a keddi matematikaérettségi írásbeli feladatsorát az MTI által megkérdezett igazgatók, szaktanárok.

MTI, Tóth B. Zsuzsa

Illusztráció: Pesthy Márton/Napló

Az első feladatlapon egyebek mellett geometria, mértani sorozat, térgeometria, valószínűségszámítás, gráfok, halmazok szerepeltek, a második részben pedig az új autók értékcsökkenéséről, iskolai fiú-lány arányokról, szőlőtermesztésről szóló feladatok voltak, amelyek megoldásához az érettségizőknek szükségük volt térgeometriai tudásra, foglalkozniuk kellett halmazokkal, és statisztikai fogalmakat is ismerniük kellett. 
Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a feladatsor nem volt nehéz, és idén sem voltak benne olyan váratlan feladatok, amelyekre nehéz lett volna felkészülni. A feladatsor első és a második része is olyan példákat tartalmazott, amelyek az elmúlt években már megjelentek, így, ha valaki az elmúlt 4-5 esztendő feladatsorait megoldotta, találkozott már velük – tette hozzá. 

A tapolcai Batsányi János Gimnáziumban két osztály ötvennégy diákja búcsúzik most az intézménytől, kedden negyvennégyen írtak középfokú matematikaérettségit, tízen felsőfokút. Varga Tiborné igazgató elmondta lapunknak, hogy az érettségin rendkívüli esemény nem történt, a diákok végigdolgozták a rendelkezésre álló időt, komolyan vették a feladatot. 
A matematika szakos tanárok elmondása szerint az elmúlt évek érettségi tételeihez képest nem volt könnyű az idei feladatsor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában