Musical a farmer feltalálásáról

2022.05.10. 20:53

Lélekerősítő után szeretetévad a Veszprémi Petőfi Színházban

A farmerkirály történetét, az illatszertár románcait, az időskori szellemi leépülés családtagokat sújtó terhét, a bunkerépítő félelmet is színpadon mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház. A következő évad új darabjait ismertették vezetői sajtótájékoztatón.

Rimányi Zita

Forrás: Pesthy Márton/Napló

– Hálásak lehetnek azért a veszprémiek, hogy a Petőfi Színház folytatja a rá jellemző kreatív vállalkozásokat, mindig új színeket bontogat a kultúra terén – szögezte le Brányi Mária alpolgármester a sajtótájékoztatón, amelyen a társulat vezetői – Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes – a 2022-23-as évad terveiről beszéltek. Míg a jelenlegit a lélekerősítés jegyében szervezték, a következő központi témája legfontosabb mozgatórugónk, a szeretet. Az első nagyszínpadi bemutatójának címe: Levi’s Story. A farmerkirályról szóló előadást a Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukcióban készíti el, nyáron Siófokon és Fertőrákoson, ősszel Veszprémben lesz a klezmermuzsikára alapozott musical premierje. Szintén még ősszel állítják színpadra az Illatszertár című vígjátékot Balázs Péter rendezésében. A Kossuth-díjas művész elmondta, hogy igazi szívszíndarab, sokat lehet rajta nevetni, a derűt, a fájdalmat és a kétségeket bensőségesen érzékelteti. Advent idején pedig a Viktória című operettet játsza a társulat,  Csíkszeredáról érkezik hozzá rendező, Kányádi Szilárd. 

A jövő évben a Petőfi Színház felkérésére írt Petőfifjú musicalban a neves költő kamaszkorát mutatják be. Az apa című keserves bohózat Kálloy Molnár Péter rendezésében kerül színpadra, témája a demencia, az időskori szellemi leépülés, amely sokszor a családtagokra nagyobb terhet ró, mint a betegre.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben a következő évad első bemutatója a 80 vödör levegő című tragikomédia lesz, Lezsák Sándor darabja. Budapesten is játssza majd a veszprémi társulat. Az ukrajnai háború miatt különösen aktuális a téma: egy férfi félelmében beássa magát egy bunkerbe. A Táncórák című dráma egyik főszereplője pedig autista, a művészet ereje segíti. A "...Lázas ifjúság..." című zenés műsor Máté Péter és Cserháti Zsuzsa énekes életét idézi fel. Kis éji zene címmel Kálloy Molnár Péter színész és az elektromos hegedűn játszó Farkas Izsák ad színházi koncertet. A nemsokára nyolcvan esztendős Szilágyi Tibor színművész tiszteletére, választása alapján műsorra tűzik A kedves hazugság című darabot. 

Oberfrank Pál igazgató, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Brányi Mária alpolgármester és Balázs Péter Kossuth-díjas színművész
Forrás: Pesthy Márton/Napló

A gyermekeknek és a fiataloknak ajánlják a következő évadban a Holdbéli csónakos és a Mézga család című zenés mesejátékot. A Hamupipőkét a Kabóca Bábszínházzal és a Temesvári Csiky Gergely Színházzal közösen állítja színpadra a Petőfi Színház. A János vitéz című verses mese vendégjáték révén lesz megtekinthető Veszprémben. Meghirdeti a társulat a Bonbon beavató bérletet egészen kicsiknek, folytatódik a kulisszák mögött dolgozók bemutatása a Petőfi Szalonban, a színházi háttérszakmákra felkészítő oktatás, az ifiakadémia, és jövőre is megtartják, már hatodszor a Rátonyi operettfesztivált és a Lélektől lélekig fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában