Naphegy lovag

2022.05.26. 21:00

Mesekönyvet mutattak be Hegymagason

A Lesence vidék települési összefogásának köszönhetően a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként könyvbemutatót tartottak a napokban.

Szijártó János

Császár Levente író nemrégiben napvilágot látott Naphegy lovag című mesekönyve Fotó: Szervezők

Császár Levente író nemrégiben napvilágot látott Naphegy lovag című mesekönyve sokakat vonzott a hegymagasi kultúrházba. Az író beszélt a településről, a mesék világáról, valamint a könyv megszületésének történetéről. Külön kiemelte Papp Norbert festőművészt, mint a könyv illusztrátorát. Amint kiderült, a szerző, mielőtt írásra adta volna a fejét, egy térségi Tourinform irodát vezetett a Kelet-Mecsekben. Közel két évtizedes hegymagasi nyaralásoknak köszönhetően a Balaton-felvidék tanúhegyei közül a Szent György-hegy vált kiemelten kedvessé számára. A kislányával tett Szent György-hegyi őszi kiránduláson talált egymásra a hegy és az író. A minapi könyvbemutatón a résztvevőket, s köztük külön az írót, Gyurka Miklósné, Hegymagas polgármestere köszöntötte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában