Kultúra

2022.05.17. 18:00

Veszprémi színpadon a farmernadrág születése

Szulák Andrea és Kerényi Miklós Máté játssza a főszerepeket a farmerkirályról szóló musicalban, amelynek elkezdődtek a próbái Veszprémben.

Rimányi Zita

Olvasópróba a Petőfi-színházban: Szulák Andrea és Kerényi Miklós Máté játssza a főszerepeket az új darabban Fotó: Petőfi-színház

A Levi’s Story című darabot a Petőfi-színház és a Pesti Broadway Alapítvány koprodukcióban készíti el. Nyáron Siófokon és Fertőrákoson, ősszel Veszprémben lesz a klezmermuzsikára alapozott előadás premierje. 

A Veszprémi Petőfi Színház következő évadának első nagyszínpadi bemutatója lesz a klezmer musical, amelyet Kerényi Miklós Gábor rendezésében láthatnak a nézők, Veszprémben először szeptember 30-án. A zenéjét Jávori Ferenc szerzi, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi írja. A napokban elkezdődtek az olvasópróbák. 

– A színház se nem történelemkönyv, se nem irodalmi esszé. A színháznak akkor van értelme, ha a mai pillanatról szól az előadás, ha van értelme itt és most. Azt gondolom, ez az ősbemutató helytáll a jelenkorban: megmutatja, milyen nehéz az újrakezdés, mennyire fontos, hogy az ember új közegekben meg tudja tartani saját magát, mégis újra tudja kezdeni az életét, megfeleljen, létezzen és mindent tűzön-vízen keresztül, saját magát megvalósítva érjen el – mondta a rendező és elárulta, hogy a háttér hangsúlyos lesz vetítés szempontjából és kihívás lesz a sok gyorsöltözés, melyet megkövetel a darab.

A vérpezsdítő ritmusokkal gazdagított történet Lévi Strauss ifjúságáról, rengeteg kalandról és nehézségről, no meg egy nagy szerelemről és a képzelőerő diadaláról szól. Arról, hogy egy kis német falutól New Yorkon keresztül az aranyásók városkájáig vezető úton hogyan született meg a farmernadrág ötlete. Érzékelteti a darab a kivándorlás kényszerét, az új világba beilleszkedés gyötrelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában