Nyárindító rendezvény

2022.06.15. 08:00

Egyházi könnyűzenei találkozót rendeznek a Varázserdőben

Híres művészek közreműködésével egyházi könnyűzenei találkozót rendeznek Alsóörsön, a Varázserdőben június 17–18- án, a programokat ingyenesen lehet megtekinteni. Erről beszéltek az illetékesek június 13-án, hétfőn a helyszínen.

Kovács Erika

Dobrosi Zsolt, az Amfiteátrum üzemeltetője, Berkes Péter plébános, Kálmán Csaba lelkipásztor és Hebling Zsolt polgármester

Forrás: Penovác Károly/Napló

Méltatta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármester az eseményt, mert ehhez hasonlót még nem rendeztek meg náluk. Örömmelszólt arról, hogy a kiemelkedő programoknak a Varázserdő, illetve az ott lévő Amfiteátrum (Amfi) ad helyszínt. Aláhúzta, az egyházi könnyűzenei találkozó az Amfi nyárindító kiemelt jelentőségű, unikális rendezvénye, méltó eseménye a 750 éves település idei jubileumi megünneplésének. 
A rendezvény a páratlan szépségű Varázserdőben lesz, amelyben található a planetárium, az interaktív játéktér és rendezvények helyszín, az Amfiteátrum. 
A Varázserdőt tavaly ősszel adták át, miután rekultiválták a volt kőbánya területét. A helyszínen eddig is hatalmas sikere volt már egyebek mellett a színházi előadásoknak, és ott tartották meg a téltemetőt és a gyermeknapi rendezvényt is.
A szép természeti környezetben lévő helyszínen nyáron koncerteket, előadásokat és színházi produkciókat szerveznek. Berkes Péter római katolikus plébános örömét fejezte ki, hogy Alsóörsön rendezik meg a különleges eseményt. Kálmán Csaba református lelkipásztor fontosnak tartotta, hogy az egyház menjen a mostanihoz hasonló rendezvényekkel a hívek közé. Bízik benne, sok család is felkeresi a találkozót. 
Dobrosi Zsolt, az Amfiteátrum üzemeltetője, a rendezvény ötletgazdája a programismertető apropóján utalt rá, régóta tervezte az ingyenes eseményt, melyet reményei szerint sokan felkeresnek majd. Elhangzott, a két nap alatt számos koncertélmény és gyerekprogram várja a látogatókat. Péntek este Steinbach József püspök és Kálmán Csaba lelkészi fő­jegyző, szombat este Udvardy György érsek és Berkes Péter plébános egyházi vezetők vezetésével celebrálják az istentiszteletet és a szentmisét. 
A szombati szentmise alatt a zenei szolgálatot Szilas Imre zeneszerző és orgonaművész vezetésével az AcCordis zenekar adja. A szentmisét a Mária Rádió élőben közvetíti. A szervezők célja egyfelől, hogy az érkező családok, fiatalok az egyházi könnyűzenén keresztül lelki töltődéssel térhessenek haza, másrészt a fiatal közösségek megszólítása és a könnyűzenén keresztül a lelki épülésük segítése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában