Helyi kultúra

2022.06.23. 13:00

Középpontban a fenntarthatóság

Veilandics Korina, a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola hatodikos diákja korosztályában második helyezést ért el a Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett Gondold újra! elnevezésű pályázaton, illetve a Zöld Fakanál receptíró pályázaton.

Polgár Bettina

A Gondold újra! pályázat célja az volt, hogy a diákok újrahasznosítható anyagokból használati tárgyakat készítsenek, amely lehetett bútor, ruha vagy bármilyen használati tárgy. A felhívásra a Fenntarthatósági Témahétre regisztrált bármely magyarországi és határon túli általános és középfokú iskola diákja jelentkezhetett. A Zöld Fakanál receptíró pályázaton pedig arra ösztönözték a fiatalokat, hogy a saját térségükre jellemző, a fenntarthatóság szempontjait figyelembe vevő ételeket készítsenek, és ezen keresztül megismerjék a fenntartható táplálkozást. Pályaműként olyan, az adott térségre jellemző étel receptjét kellett benyújtani, amely helyi és szezonális alapanyagok felhasználásával készül.
Veilandics Korina mindkét pályázaton második helyezést ért el az 5-8. évfolyamos kategóriában. A Gondold újra! pályázatra a pápai diák egy régi, megunt pizsama felhasználásával készített kreatív kollekciót, a Zöld Fakanál receptíró pályázathoz pedig egy sváb receptet alkotott újra. A pályamunkákat a zsűri tárgynyereménnyel jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában