Koncert

2022.07.25. 18:00

Énekelt versek humorral fűszerezve - A Szűcsinger lép fel Balatoncsicsón

Szűcs Krisztián zenész és Szálinger Balázs költő fellépésével folytatódik vasárnap a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Romkoncertsorozata.

Napló

Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián a Szűcsinger formáció néhány évvel ezelőtti veszprémi fellépésén

A két művész estjét a balatoncsicsói Szent Balázs templomromoknál vasárnap 18 órától rendezik meg. A sorozat idei harmadik előadásán a Szűcs Krisztián zenész (HS7, Budapest Bár) és Szálinger Balázs költő alkotta duó, a Szűcsinger lép fel. A páros több oldalról közelíti meg az énekelt versek világát: koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene a közös est eredménye, közölték a szervezők. A Szűcsinger formáció nyolcadik éve járja az országot, lemezük Ennyit tudtunk segíteni címmel jelent meg. A műsor vázát Szűcs és Szálinger közös mániái (Petőfi Sándor, Beatles, a magyar kabaré) mellett a humor és a játékosság adja. A nehezen meghatározható műfajú, csaknem másfél órás előadás magva a Rájátszás című produkció, amelyben kortárs költők és popzenészek dolgoztak együtt közös dalokon: vagy létező számok kaptak új szöveget, vagy versek alakultak át dalokká. A minimális környezetterhelés, a természet és a történelem értékeinek felfedezése és védelme kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért az előadást – a többi romkoncerthez hasonlóan – hulladékmentes (zero waste) eseményként szervezik meg. A koncert ingyenes, de belépni csak egyéni, előzetes regisztrációval lehetséges. Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik: a régió településein számos kolostor-, templom-, kápolna- és várrom található. Ezeket a helyszíneket tölti meg élettel és művészettel a VEB 2023 EKF Romkoncertsorozata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában