A vár tövében

2022.07.07. 08:00

Alföldi fiatalok vendégeskedtek a sümegi örökségvédő táborban

Immár 2006 óta rendszeresen találkoznak sümegi és ceglédi fiatalok a nyári örökségvédő táborban, idén az alföldi gyerekeket látták vendégül a dunántúli barokk kisvárosban.

Szijártó János

Az örökségvédő tábor résztvevői a sümegi várat is megtekinthették

Fotó: Szijártó János/Napló

Erről a házigazdák nevében Bókkon Gyula, a Sümegi Városvédő és -szépítő Egyesület vezetője tájékoztatta lapunkat a vár tövében végzett munkálatok befejeztével szerdán. 
A vegyes korosztályú (10-től 25 évesig) táborozók az eldobált szeméttől szabadították meg a várköpenyt, majd levezetésképpen, Papp Imre várkapitány meghívására megtekintehették a középkori erődítményt, sőt meghívást kaptak lovagi tornára és egy középkori vacsorára. 

Forrás: Szijártó János/Napló

Mint megtudtuk, a fiatalok egy úgynevezett kistérségi dombot állítottak össze, de ezenkívül is fontos szépítő, jobbító munkát végeznek, egyebek között köztéri padokat festenek, hoznak rendbe. 
Természetesen nem csupán munkából áll a hét, sportra és könnyed szabadprogramra is adódott lehetőségük a sümegi és ceglédi fiataloknak. A táborozók hétfőn érkeztek, akkor egy városismereti sétán vehettek részt, a szombati zárás előtt pedig városismereti vetélkedőn mutathatják meg tudásukat. 

Forrás: Szijártó János/Napló

Plangár Sándor egyetemista, a ceglédi csoport vezetője kérdésünkre elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat, s örömmel jöttek Sümegre, ő például már második alkalommal. Hozzátette, az alföldi gyerekek számára nagyon érdekes és izgalmas volt a vár oldalában végzett munka, hiszen az ő sík vidékükön nem jellemzőek az ilyen kiemelkedések, nincsenek dombok, hegyek. A hagyományt folytatva, jövőre ők is hasonló szeretettel, jó programokkal várják majd a sümegi városvédő gyerekeket, fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában