Húszéves a VVV Vokál

2022.08.28. 20:00

Egész napos programmal ünnepelt a kórus

Veszprém Város Vegyeskara (VVV) ifjúsági kórusa, a Vokál szombaton egész napos programmal ünnepelte húszéves éneklő közösségét a Hangvillában.

Balla Emőke

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Általános és középiskolás fiatalokból, a Csermák gyermekkarból és a Simonyi iskola gyermekkórusaiból érkezett dalosokból húsz évvel ezelőtt alakult meg Veszprém Város Vegyeskarának ifjúsági kórusa. Az énekkar tagja a VVV kóruscsaládjának, a Vokálból kikerülve többen a nagy kórusban folytatták az éneklést. Az egykori és a mai kórustagoknak szombaton egész napos programot szerveztek a Hangvillában, repertoár frissítő próbával, kreatív zenei játékkal, koncerttel, kiállítással. Felelevenítették a gyermekkori emlékeket, a legkedvesebb dalokat, az esti koncerten felléptek az együttesből hivatásos muzsikussá vált fiatalok. Erdélyi Ágnes elmondta, az elmúlt két évtizedben több mint 350-en énekeltek a Vokálban, az ünnepi programra sokan már gyermekeikkel együtt érkeztek. A VVV és a Vokál karnagya zenészként, pedagógusként és édesanyaként is nagyon fontosnak tartja, hogy a fiatalokat megszólítsa, gyerekkortól kezdve a zene szeretetére nevelje.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő mint egykori vokálos és vegyes karos köszöntötte az ünneplőket. Kiemelte, a VVV-nek és a Vokálnak jelentős szerepe volt abban, hogy Veszprém városát az UNESCO A zene városa címmel tüntette ki és hogy Veszprém elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. A képviselő köszönetet mondott a Csermák zeneiskola és a Simonyi iskola vezetőinek, karnagyainak, az ő segítségük, közreműködésük nélkül nem lenne Vokál. Elismeréssel szólt Veszprém Város Vegyeskara segítő hozzáállásáról is. 
A koncerten a Vokál csillagokról szóló magyar népdalokat, Dvořák Égi szent béke, jöjj című dalát és egy spirituálét adott elő. Az ünneplő ifjúsági kórust a VVV három rövid művel köszöntötte, színpadra lépett a Dúdoló énekegyüttes és a Swing-Swing zenekar is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában