Tárlat

2022.09.27. 09:00

Vendégségben az Úrnál – Kiállítás a bakonybéli monostor kertjében

Gyógynövények szomszédságába, a téli tüzelőnek szánt fahasábok tárolójának oldalára is kerültek képek, ugyanis a Vendégségben az Úrnál című kiállítás alkotásait a Szent Mauríciusz Monostor területén szabadtéren helyezték el. A bencés szerzetesközösség parkjának, kertjének különböző pontjain.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum hirdetett pályázatot az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére, a Vendégségben az Úrnál tematikát megadva. Mintegy kétszáz képző-, ipar- és fotóművészeti alkotás érkezett hazai és határon túli alkotóktól. A kiválasztott több mint harminc művet már több helyen meg lehetett nézni.

Fotós: Rimányi Zita/Napló

Bakonybélben ezt a tárlatot a Gellért-ünnep keretében Baán Izsák perjel nyitotta meg, majd a kiállítás kurátora, Fazakas Réka művészettörténész tartott tárlatvezetést. A munkákban az Úrral való találkozás sokféle művészi vetülete jelenik meg. A kiírásban szereplő témát tágabb bibliai kontextusban és a hétköznapok valóságában értelmezték a pályázók, különféle istenélményeket, mindennapi lelki megtapasztalásokat bemutatva. Műveik október 30-ig tekinthetők meg Bakonybélben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában