Ütőhangszerek

2022.10.24. 19:00

A dzsembé, a bongó és az ütőhangszersimogató - Koncert Jásdon

Az ütőhangszerekről könnyen gondoljuk, hogy önmagukban nem igazán alkalmasak egy teljes koncert előadására. Ennek ellenkezőjéről győzött meg bennünket a Setup zenekar.

Rimányi Zita

Fotó: Szervezők

A dzsembé, a bongó, a különféle népi dobok mellett a dallamjátszó vibrafon és a marimba varázslatos hangulatot teremtett. Nagy élmény volt iskolánk tanulóinak. A csodás ritmusok mellett megismerkedhettünk magukkal a hangszerekkel, történetükkel, származásukkal, azaz elhelyeztük a hallottakat térben és időben. Utazásunkat közös zenélés koronázta meg – számolt be lapunknak a jásdi koncertől Sziráki Judit, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézményének vezetője. Az Artery Művészeti Egyesület bakonyi programja ezzel kezdődött el. Az ütőhangszerek segítségével a jásdi iskolások képzeletben, a zene szárnyán Magyarországról indulva, Macedónián keresztül egészen Afrikáig jutottak el. A gyerekek megismerkedhettek az ütőhangszerek világával, sőt a koncert után kipróbálhatták azokat. 

Fotó: Szervezők

Arról már korábban írtunk, hogy az Artery Művészeti Egyesület a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatása segítségével hiánypótló művészeti programsorozatot valósít meg a Bakony-Balaton régió kistelepülésein. Jásd, Tés, Dudar, Borzavár, Eplény és Bakonynána lesz a helyszín, összesen harminchárom színházi és zeneművészeti eseményt élvezhetnek a települések lakói. A célközönség főként az óvodás és az iskolás korosztály, és a kisgyermekes családok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában