Pegazus Színház

2022.10.21. 08:00

Csalamádé vásári hangulatban – Új előadás a pápai színházban

Hétfőtől vették műsorra a Pegazus Színház legújabb bérletes elő­adását, a Csalamádé című zenés bábjátékot.

Polgár Bettina

A darabot Végh Zsolt és Rózsás Anna játssza Fotó: Polgár Bettina

A Csalamádét Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház társigazgatója írta, tervezte és rendezte. Az előadás zenéjét Kovács Norbert szerezte, a darabot pedig Rózsás Anna és Végh Zsolt játssza. A Csalamádé egy vásári hangulatú játék, a nevéhez hűen többféle műfajt ötvöz: megjelenik benne a cirkusz világa, a bohócmutatvány, és természetesen nem hiányozhat a mese sem. A nézőt a vásárok világába repítik el, különböző trükkökkel ejtik ámulatba, a közönség együtt izgulhat a bolhacirkusz akrobatáiért, majd pedig a három kismalaccal kalandozhatnak. Sarkadi Nagy László úgy fogalmazott, az előadást intenzív fogadtatás és impulzív játék jellemzi. Megtudtuk, Rózsás Anna a társulat régi-új tagja, aki ezzel a darabbal tért vissza a teátrum világába. 
A 2022–23-as a pápai színházi évad első bérletes előadása, a Csalamádé című darabot november végéig tartják műsoron, a következő bérletes előadás a Jancsi és Juliska lesz, majd A mindentlátó királylány című magyar népmesét viszi színpadra a Pegazus Színház.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában