Közösségszervezés

2022.11.29. 19:00

Szakmai nap a Pannon Köztérben

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar (MFTK) közös szervezésében rendezték meg hétfőn az intézmények szakmai napját.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág

A rendezvény célja az volt, hogy az egyetem közösségszervezés szakos hallgatói és a megyei közművelődési intézmények szorosabb kapcsolatba kerüljenek. A délutáni program során 12 közművelődési intézmény és szervezet mutatkozott be, illetve a közösségszervező szakra járó hallgatók is számot adtak tudásukról. 

Fotós: Horváth Virág

Navracsics Judit, az MFTK dékánja köszöntőjében kiemelte, nem boldogulhatunk az életben egyedül, közösségekre van szükség ehhez. – Nem gondoltuk volna, amikor néhány évvel ezelőtt elkezdtük kidolgozni a közösségszervező szakot, hogy a szakma ilyen boldogan veszi, hogy megpróbálunk itt, Veszprémben is utánpótlást nevelni. Külön köszönöm Fábián Gyöngyi tanárnőnek, a szak vezetőjének, aki óriási lelkesedéssel dolgozik a hallgatókért. Azon kivételes oktatók közé tartozik, aki nem akarja egyedül elvinni ezt a terhet, hanem megkeresi a szakmát, és ezáltal kiváló kapcsolatot tudtunk kialakítani a Nemzeti Művelődési Intézettel és az Agórával is – tette hozzá Navracsics Judit. 

Fotós: Horváth Virág

Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művészelődési Intézet veszprémi igazgatója beszédében elmondta, hogy a közösségszervezés egy értékteremtő, társadalomfejlesztő szakma. – Mi azzal foglalkozunk, hogy az emberek jól érezzék magukat a bőrükben, és élhetővé váljanak a települések, aminek a kulcsa a közösségben rejlik – tette hozzá. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a közösségszervezés stabil életpályát jelent, hiszen jogszabályi környezetben rendszerezett szakma, amelynek biztosítása a települési önkormányzatok számára kötelező. Az intézményi bemutatók után kötetlen kultúrbörze várta az érdeklődőket a Pannon Köztér előterében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában