Verseny -és szakmai programok váltják egymást

2022.11.15. 09:31

Szombaton indul a Pannon Unifest! Kövessék nyomon online az eseményeket!

Az idei évben rendhagyó módon a VIII. Pannon UniFestet az online térben rendezik meg.

Horváth Virág

Forrás: Domján Attila / archív

A szervezők fesztiválról fesztiválra igyekeznek egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a tehetséggondozásra. Folyamatosan keresik azokat a támogató partnereket, akik ebben segítenek nekik. A fejlődés lehetőségét kívánják előtérbe helyezni, így a zsűri tagjai értékes, kimondottan személyre szabott tanácsokkal látják el a Pannon UniFest résztvevőit.

Az előző évek menetrendjét tartva továbbra is hétvégén a versenyzőké és a szakmai workshopoké lesz a főszerep. A hétköznap estéket valamely művészeti kategória köré szerveződő programmal töltik meg. A Pannon Egyetem mellett a Művészetek Háza is otthont ad idén a VIII. Pannon UniFest, mint forgatási helyszín.

A verseny ugyan szombaton elkezdődik, de a szakmai programok közül is érdemes lesz csemegézni, amelyeket online tekinthetnek meg z érdeklődők a Pannon Unifest oldalain. 

November 21-én, hétfőn bemutatják Máté P. Gábor első nagyjátékfilmjét, a Szerenádot, kedden Franczia Dániel tart ritmushangszeres bemutatót, november 23-án, szerdán pedig közös beszélgetésre invitálnak a szervezők mindenkit a Pannon Színitanoda alakulásáról Komáromi Sándor alapítóval és Móczár Bence rendezővel. Csütörtökön Jonathan Culler könyvbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők, pénteken pedig a Pannon KözTér is bemutatkozik, ahol a művészetterápiáról lesz szó. 

A szakmai programok mellett természetesen a versenyzőket is érdemes nyomon követni, akik tehetségüket szakmai zsűri előtt mutathatják meg. A zsűri tagjai hozzáértésükkel, szakmai útmutatásukkal segítenek a további művészeti kiteljesedésben. A Pannon UniFest szervezői a legjobbaknak megjelenési lehetőséget biztosítanak az alábbi helyeken:

  • Művészetek Völgye
  • Tempevölgy
  • Íródeák Művészeti Udvar
  • Pannon KözTér
  • Művészetek Háza

Az idei év zsűritagjai kategóriák szerint:

  • Zenei szekciók (ének, hangszer, zenekari formációk): Bodor Áron, Süle Zsolt, ÉlőZene Egyesület, Szaszkó Benedek
  • Fotó szekció: Áfrány Gábor
  • Vers- és prózaírás szekció: Tóbiás Krisztián, Kilián László
  • Vers- és prózamondás szekció: Felföldi Gábor
  • Festmény és rajz szekció: Grászli Bernadett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában