Az öröm vasárnapja

2022.12.19. 11:00

A Liszt kórus és a Szilágyi Harangegyüttes hangversenye az istentiszteleten

A Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság, a Búzavirág Gyermekkar és a Szilágyi Harangegyüttes adott műsort a veszprémi evangélikus templomban advent negyedik vasárnapján.

Balla Emőke

A Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság, a Búzavirág Gyermekkar és a Szilágyi Harangegyüttes adott műsort a veszprémi evangélikus templomban

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az öröm vasárnapja van, az Úrtól jön az öröm – mondta igehirdetésében Isó Zoltán, az evangélikus gyülekezet lelkésze. Különleges, ünnepi volt a vasárnapi alkalom, hiszen az igehirdetés után a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság és annak újonnan alakult Búzavirág Gyermekkara mutatta be adventi, karácsonyi műsorát. A gyermekek első alkalommal léptek a közönség elé, Lukács Elek és Varga áron vezényletével. A kicsiktől és a felnőtt kórustól is elhangzott a Nagy hálát adjunk az Atyaistennek, a Liszt kórus többek között a Dicsőség néked, mennyben örök Isten című dalt és az Egy zsenge rózsatőről című német éneket szólaltatta meg, a kicsik a Mennyből az angyalt és a Már zengve szól az estharang című kánont adták elő. 

Az istentisztelet végén Albertné Balogh Márta vezényletével a Szilágyi Harangegyüttes műsorát hallhatták a jelenlévők, többek között a Fel útra, ti hívek (Adeste fideles) című latin ének dallamát és egy francia karácsonyi dalt. Az ünnepi koncertek teljessé tették advent negyedik vasárnapjának üzenetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában