Fórum

2023.02.03. 11:30

Közművelődési évindító térségi találkozót tartottak Barnagon

Először találkozott a Nemesvámos, Tótvázsony, Balatonszőlős, Pécsely, Barnag, és Vöröstó közművelődési munkatársaiból alakult térségi egyeztető fórum csütörtökön.

Napló

Sipos Ferenc (Tótvázsony polgármestere), Bárdos Zoltán (nemesvámosi képviselő), Veressné Szabó Adrienn Diána (tótvázsonyi közművelődési szakember és képviselő), Széles Anikó (balatonszőlősi közművelődési szakember), Mórocz László (Balatonszőlős polgármestere), Fekete Tracz Gabriella (Vöröstó polgármestere), Horváth Zoltán (Barnag polgármestere), Burgyánné Czibik Éva (Pécsely polgármestere), Kalán Gréta (barnagi közművelődési szakember) és Burgyánné Torma Mariann (pécselyi közművelődési szakember), Pápai Henrietta (barnagi képviselő, tótvázsonyi közművelődési szakember) Fotó: Szendrei Szilárd

Az év eleji randevú kapcsán a települések polgármesterei, képviselői is a meghívottak között voltak, így tizenketten tekintették át az elmúlt év eredményeit és tervezték 2023 feladatait, számolt be róla lapunknak Szendrei Szilárd, a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület vezetője. Az egy éve összejáró közösség sok sikerre lehet büszke, de talán a legnagyobb ezek közül a Nemzeti Művelődési Intézet által létrehozott Közös Érték Egyesülettől elnyert Látópont cím, melyet térségi szinten a közös munkájuk elismeréseként kapták. Szendrei Szilárd elmondta, a kis falvakban számtalan nehézséggel kell a közművelődés terén megbirkózni, sokat jelent számukra, hogy tudnak egymásnak segíteni, tapasztalataikat megosztani szakmai vagy mindennapi témában. 

A havonta rendezett találkozókat mindig más faluban tartják, így már ezek az alkalmak is több érdekességgel, és új élménnyel gazdagítják a tagokat, közösen csodálkozhattak rá a pécselyi Csipkeház csodáira, vagy a Nemesvámoson szépen kialakított Értékek Házára. Az idei évben több új közös projekt és feladat indításáról egyeztettek, melyet a meghívott polgármesterek is kiegészítettek tapasztalataikkal, ötleteikkel. A mostani találkozó a Barnagon 2022 végén nyílt helytörténeti kiállítóteremben zajlott, melyet helyi termékek kóstolója tett még gazdagabbá. A térségük februári rendezvényeit összefoglaló plakát közös tervezésével zárult találkozót hamarosan újabb összejövetel követi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában