Kórustalálkozó júniusban

2023.03.04. 07:00

Dalvölgy: énekkel telik meg Veszprém

Június elején rendezik meg a Dalvölgy – Az éneklő Magyarország ünnepe elnevezésű kórustalálkozót Veszprémben, a rendezvényre március 15-éig jelentkezhetnek a résztvevők. A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló találkozót koncertek, szakmai programok és  ősbemutatók színesítik majd – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Forrás: Archív

A közlemény szerint március 15-éig várják a magyarországi kórusok jelentkezését a június 1. és 4. között zajló rendezvényre, melynek házigazdája Veszprém Város Vegyeskara. A zárónapon, a nemzeti összetartozás napján Veszprémben és a régió több településén, köztük Balatonfűzfőn, Vászolyban, Küngösön is lesznek koncertek.

A karnagyi kurzusokon a kultúrafinanszírozás és kórusszervezés témakörében szervezendő beszélgetéseken túl nyílt próbákra, a határon túli dalosközösségek bemutatkozására és módszertani bemutatókra kerül sor. A szervezők tervei szerint a rendezvénysorozat végén a műhelyek anyagainak kottagyűjteményéből elkészül egy Veszprém 2023 címet viselő kórusrepertoár és daloskönyv.

A program részeként a fesztiválra írt művek ősbemutatóira is sor kerül. A kórusok énekelni fogják Szirtes Edina Mókus, Virágh László, Bánó Tamás Barnabás, Horváth Márton Levente, Másik János, Tóth Péter, Kecskés D. Balázs és Balogh Máté átiratait, illetve új műveit. A kórusműhelyek munkájában a magyar nyelvű kórusok mellett részt vesznek majd a Veszprém vármegyében működő német nemzetiségi kórusok is, a szervezők az ő jelentkezésüket is várják.

A program a nagyközönség számára ingyenesen látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában