Csetháti Zsuzsát és Máté Pétert, a két legendát idézi meg két fiatal a slágereiken keresztül

2023.03.11. 17:00

Zsenik titkai és dalai a színpadon

A „…Lázas ifjúság…” című zenés esten két zseniális énekes, két feledhetetlen hang, két egyéniség, Cserháti Zsuzsa és Máté Péter elevenedik meg két gyakorlatos színész – Hirschl Laura és Keller Márton – előadásában.

Rimányi Zita

Hirschl Laura és Keller Márton első önálló estjére készül, épp annyira fiatalok, amennyire Cserháti Zsuzsa és Máté Péter volt, amikor először mutatták meg tehetségüket a közönségnek

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Szeretet évadának második színházkoncertjét mutatja be a Latinovits-Bujtor Játékszínben április 1-én, szombaton 19 órakor a Veszprémi Petőfi Színház. A „…Lázas ifjúság…” Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében és Pingiczer Szilárd zongoraművész élő zenés kíséretében kerül színpadra.

– Izgalmas próbaidőszak előtt állunk, hiszen két különleges tehetségű művész életét idézzük meg, ráadásul mindketten számos titkot hagytak maguk után. Úgy mentek el, léptek ki váratlanul a magyar zenei életből, hogy hiányuk máig fájó, gondolataikat újra és újra átéljük. Így sokszor, amikor választ keresünk, vigaszt találunk a mindennapok kihívásai közepette – hangsúlyozta Oberfrank Pál színházigazgató, aki arról beszélt az egyik próbán, hogy az előadók, a színészek fiatalok, épp annyira, amennyire Cserháti Zsuzsa és Máté Péter volt, amikor először mutatták meg tehetségüket a közönségnek. 

– Dalok, hangulatok, mondatok, emlékek, képek segítenek a befelé fordulásban, így az előadás során a nézőknek is lesz alkalmuk a találkozásra a két csodálatos előadóval, emlékükkel, a magyar zenei élet két géniuszával, érzéseikkel. A zeneszámok segítenek bejárni a két művész életútját, a duettek során a közös zenei érintkezési pontokat, felmutatva az útkeresést, a férfi és a nő küzdelmét a boldogságért, a másikért, a teljes életért. Mindezt élő zenei kísérettel, színházi környezetben – ígérte a rendező. 
A próbák elkezdődtek, a fiatalok teljes erőbedobással, kellő alázattal, lendülettel és vidámsággal vágtak neki első, önálló estjük színpadra állításának. Elmondták, hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy két ilyen legenda bőrébe bújhatnak, és megidézhetik őket halhatatlan slágereiken keresztül. „Nagyon izgalmas és hihetetlen nagy kihívás, de április elsejét életünk egyik legfontosabb dátumaként raktározzuk el. Várunk mindenkit szeretettel a Latinovits-Bujtor Játékszínben!” – tették hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában