Helyi kultúra

2023.04.29. 11:00

Vénusz, Mars és sok izgalmas égi jelenség

Távcsöves csillagászati bemutatót szerveznek a csillagászat napja alkalmából a Magyar Csillagászati Egyesület Balatonfűzfői Helyi Csoportja és Királyszentistván Önkormányzata szervezésében április 29-én, 20.30 és 23 óra között a királyszentistváni Szent István Parkban.

Benkő Péter

Két nagy teljesítményű csillagászati távcsővel lehet megtekinteni az első negyed utáni Holdat krátereivel, hegyláncaival, medencéivel, a ragyogóan fényes Vénusz 67 százalékos korongját, a Mars kisméretű, vöröses korongját. A látható csillagképeket lézeres pálcával mutatják meg, és láthatjuk a tavaszi és nyári égbolt távcsöves objektumait, kettőscsillagokat, gömbhalmazokat, nyílt halmazokat. A távcsöves bemutatót Kocsis Antal, a csillagvizsgáló vezetője és Regenye Csaba sólyi amatőr csillagász tartják. A rendezvény ingyenes, ám a távcsövezést természetesen csak derült égbolt esetén tudják megtartani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában